Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου υπέρ ή κατά της πρότασης των Θεσμών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου υπέρ ή κατά της πρότασης των Θεσμών

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε ο λαός «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι αυτό. Από την τοποθέτησή του ήταν όμως ξεκάθαρο ότι τάσσεται εναντίον, καθώς, όπως είπε, η πρόταση των δανειστών σημαίνει την αποδοχή μιας αυστηρής λιτότητας δίχως τέλος.
Την τοποθέτηση της κυβέρνησης υπέρ του «όχι» επιβεβαίωσαν ευθέως οι περισσότεροι υπουργοί εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε ότι «όλοι θα ψηφίσουμε''όχι'', όλος ο λαός θα ψηφίσει ''όχι''» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος υποστήριξε ότι «Οχι» σημαίνει εμπιστοσύνη στη χώρα - Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά ναι ή όχι στη συμφωνία.
Tην ευθύνη για τις αποφάσεις για τη ζωή του την είχε πάντα ο λαός δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Αν ο Ελληνικός λαός αποφασίσει να δεχθεί τις προτάσεις η κυβέρνηση θα την κάνει δεκτή την απόφαση συμπλήρωσε. Το ερώτημα απεύθυνεται από την κυρίαρχη κυβέρνηση στον κυρίαρχο λαό είπε ο κύριος Ξυδάκης και πρόσθεσε: εγώ δεν μπορώ να δεχτώ την πρ΄τοαση των δανειστών που καταδικάζει τα παιδιά μου σε μετανάστευση.
«Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει ο λαός τι θα κάνει ο ίδιος και όχι κάποιοι άλλοι από εξώ γι' αυτόν» κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου
Τηλεδιάσκεψη των διοικητών της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση αύριο, Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης ενημερώθηκε η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Ο κύριος Γιούνκερ άκουσε έξαλλος τα νέα από την Αθήνα, ενώ η γερμανίδα Καγκελάριος ρώτησε ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν «αν θέλετε αυτή τη συμφωνία ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages