Στην 8η θέση οι φωτιές του 2007 στην Ελλάδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Στην 8η θέση οι φωτιές του 2007 στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανυπολόγιστες καταστροφές που πιθανώς θα υποστεί η ελληνική φύση στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού από την εκδήλωση πυρκαγιών, κρούουν οι ειδικοί, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει σοβαρές αδυναμίες ομαλής λειτουργίας.

Τα πυροσβεστικά οχήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ελαστικών και ανταλλακτικών, ο στόλος των αεροσκαφών είναι υπέργηρος με αποτέλεσμα να καθηλώνεται στο έδαφος, ενώ τεράστιες είναι και οι ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό. Αιτία, η δραστική περικοπή των κονδυλίων προς την υπηρεσία λόγω δημοσιονομικών περιορισμών.
Ελλείψεις καταγράφονται και σε προσωπικό, με τους πυροσβέστες να αναγκάζονται να εργάζονται υπερωρίες και Σαββατοκύριακα για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Όπως προειδοποιούν από την Πυροσβεστική, οι βροχοπτώσεις του χειμώνα έχουν συμβάλει στην αύξηση της βλάστησης στα δάση, η οποία όταν ξεραίνεται το καλοκαίρι μετατρέπεται σε άριστη καύσιμη ύλη.
Στην 8η θέση η φωτιά του 2007 στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, ήδη από το πρώτο τετράμηνο φέτος οι πυρκαγιές έχουν αυξηθεί κατά 55,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της βλάστησης που τώρα αποτελεί καύσιμη ύλη στις αγροτοδασικές εκτάσεις.
Στην πλειονότητά τους οι δασικές πυρκαγιές, όπως δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία, οφείλονται σε εμπρησμούς από αμέλεια.
Ήδη, έχουν ξεσπάσει δύο πυρκαγίες στην Πελοπόννησο, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και τον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας. Στους Γαργαλιάνους κάηκαν 60 στρέμματα δασικής έκτασης και 20 στρέμματα γεωργικής με ελιές και στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας 15 στρέμματα με ξερά χόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages