Αμετακίνητοι θεσμοί και κυβέρνηση στις θέσεις τους - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αμετακίνητοι θεσμοί και κυβέρνηση στις θέσεις τους

Άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις της Τετάρτης 24 Ιουνίου, καθώς τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η πλευρά των θεσμών έμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους.
Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ακόμη μια συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων. Όπως μετέδωσε το in.gr, «σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις των τεχνικών κλιμακίων, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να καταρτιστούν μία συμφωνία (staff level agreement) και μία λίστα προαπαιτούμενων που θα κατατεθούν στις 2 το μεσημέρι προς έγκριση στο Eurogroup».
Περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους θεσμούς. Η νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρψζώνης αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδος.
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς πρότεινε τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο περιοδικό «Crash», αν η συγκυβέρνηση έχει απώλειες στην ψήφιση της συμφωνίας εφόσον αυτή επιτευχθεί και έλθει προς ψήφιση στη Βουλή.
«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης. Και, ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση», ανέφερε.
Και διευκρίνισε ότι δεν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, διότι, όπως είπε: «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε τη δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και, εν πάση περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα».

«Αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει», είπε.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ
Μιλώντας στην εκπομπή «Online» στο Mega, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ότι ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων επιβάλλοντας φόρους και αυξάνοντας τις εισφορές που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στην παλαιά συνταγή που ήταν φόροι, φόροι και πάλι φόροι», είπε χαρακτηριστικά.
Αλλά τα έβαλε και με τους θεσμούς, λέγοντας ότι επιδεικνύουν «υποκρισία», όπως το ΔΝΤ. Ακόμη, επεσήμανε ότι η Συντηρητική Ευρώπη υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις, των οποίων η ολοκλήρωση επείγει, διότι «οι Έλληνες δυσκολεύονται να αναπνεύσουν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ως προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών μέσα στο καλοκαίρι, ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε αυτό το σενάριο, λέγοντας ότι «δεν είναι τα μπάνια του λαού που απειλούνται, είναι τα λεφτά του λαού», επειδή, όπως είπε, η ελληνική οικονομία στον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages