ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΕΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΕΑ

Η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Μορέα δεν θα έρθει στη Βουλή εάν ο παραχωρησιούχος δεν συμφωνήσει με τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου περί ελεύθερης μετακίνησης για μόνιμους κατοίκους και «ρήτρας ανάπτυξης»  στα μεγάλα έργα, τόνισε τη Δευτέρα από το Κοινοβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης
Όπως τόνισε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Μάκη Βορίδη, το Δημόσιο θα τηρήσει τις υφιστάμενες πέντε συμβάσεις παραχώρησης με θρησκευτική ευλάβεια και συμπλήρωσε ότι εφεξής θα υπάρχει έλεγχος στα έργα.
 «Επιδιώκουμε και διαπραγματευόμαστε την αλλαγή των όρων των συμβάσεων παραχώρησης» είπε ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο στοχεύει:
- Στη μείωση των διοδίων και τον προσδιορισμό τους με δείκτες που θα λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας.
- Στην παροχή 50 ελεύθερων διελεύσεων σε ακτίνα 25 χλμ. από τη μόνιμη κατοικία, όπου δεν υπάρχει ασφαλής εναλλακτική όδευση.
- Στην ελεύθερη διέλευση των ΑμεΑ και ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.
- Στην εγκατάσταση ενιαίου, ηλεκτρονικού, αναλογικού, χιλιομετρικού συστήματος χρέωσης των διοδίων.
- Στη διακοπή των διώξεων των πολιτών που αντιδρούν στα διόδια.
«Σε περίπτωση που όλες οι παραχωρήσεις συμφωνήσουν στα παραπάνω, θα έρθει νέα συμφωνία για ψήφιση και επομένως και η σύμβαση του Μορέα» είπε ο κ. Σπίρτζης.
Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε, δεν θα υπάρξει τροποποίηση στη σύμβαση του Μορέα και ο παραχωρησιούχος θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο με βάση την υφιστάμενη σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages