ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ


ΜΕ τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν στα Φιλιατρά οι εργασίες της ημερίδας για την Φυτοπροστασία των κηπευτικών στη Τριφυλία με καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα που προέβησαν σε επιστημονικές ανακοινώσεις. Στην ημερίδα καλύφθηκε πλήρως το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης εισροών στις καλλιέργειες όπως και οι εξελίξεις στον κλάδο μέσα από ένα πλέγμα παρουσιάσεων.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος ως κύριος διοργανωτής τόνισε στο κέντρο παραγωγής της Τριφυλίας που είναι το 2ο κέντρο θερμοκηπίων στην Ελλάδα παρουσία για πρώτη φορά καθηγητές και πανεπιστήμια από όλη την χώρα για την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία. Πρόσθεσε ότι 13 καθηγητές έκαναν εισηγήσεις με τα ερευνητικά κέντρα της χώρας παρουσία φορέων και ανταλλάχθηκαν απόψεις στα νέα δεδομένα στις νέες σύγχρονες τάσεις και αντιλήψεις στην καταπολέμηση των ασθενειών στα θερμοκήπια, σε μια περιοχή που διεξάγεται επιστημονική έρευνα με πρωτοβουλίες που έχουν ενσωματωμένη την μέριμνα για το περιβάλλον ώστε να παράγουμε ασφαλή και ποιοτικά προιόντα χωρίς υπολείμματα φυτοπροστατευτικών μέσων με την δυναμική που αναπτύσσει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. 
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Παράλληλα μίλησε γα την αύξηση κατά 20% των σχεδίων βελτίωσης σε όλη τη χώρα που εξελίσσονται στη Τριφυλία ενώ περιμένουμε να δοθεί έμφαση στο τομέα το μάρεκτινγκ στην αγορά ώστε μέσα από συλλογική διαχείριση να καταφέρουμε να εδραιώσουμε προιόντα στο εσωτερικό και εξωτερικό με το ισχυρό brand name για το καρπούζι, τα λαχανικά, ντομάτα και αγγούρι με είδη υψηλής παραγωγικής αξίας αλλά και εξωστρέφειας που δείχνει η περιοχή μέσα από τα πορίσματα της ημερίδας που θα αποτελέσουν πυξίδα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. 
Οι εισηγητές όπως ο κ. Τζάμος, Κατής, και άλλοι ανέλυσαν τα νέα επιστημονικά δεδομένα στο χώρο μιλώντας συνολικά για την υψηλή τεχνογνωσία που παράγεται στην Τριφυλία.
Βασικοί διοργανωτές της Ημερίδας είναι η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία και η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ενώ συνδιοργανωτές ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, ο Δήμος Τριφυλίας, ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα Τριφυλίας και ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages