ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ..

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα οφείλουμε να ομολογήσουμε είναι η νέα μέθοδος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! Όταν δεν μπορείς να καλύψεις τις κενές οργανικές θέσεις, που είναι θεσμοθετημένες εδώ και δεκαετίες, τι κάνεις; Κουρεύεις όσες περισσεύουν και φέρνεις τα πράγματα στα ίσα τους ή, ακόμα καλύτερα, «κόβεις» περισσότερες και τότε (ως δια μαγείας) έχεις πλεόνασμα!
Αυτό ακριβώς έγινε στη δύναμη των αστυφυλάκων στη Μεσσηνία και εκεί που μας… «χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»!
Ο παλιός σχεδιασμός του υπουργού Προστασίας, Νίκου Δένδια, δεν πήγε όλος στο καλάθι των αχρήστων, αλλά ένα μέρος του υλοποιήθηκε. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν, οι οργανικές θέσεις των αστυφυλάκων στη Μεσσηνία μειώθηκαν κατά 65!
 
Τα μαγικά του υπουργείου
Πρόκειται για το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφτηκε, όταν επί Δένδια επιδιώχθηκε η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και σταμάτησε επί Β. Κικίλια.
Ωστόσο, το Προεδρικό Διάταγμα με τη κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων παρέμεινε και ένας από τους  μεγαλύτερους φόβους της περιφέρειας έγινε πραγματικότητα.
Από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας κόπηκαν 65 οργανικές θέσεις και πλέον ο νομός, από εκεί που είχε έλλειψη, παρουσιάζει… πλεόνασμα! Ας ελπίσουμε βέβαια, ότι δε θα αφαιρέσουν και το… πλεονάζον προσωπικό!
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, τόνισε ότι το θέμα του αστυνομικού προσωπικού είναι από τα βασικά αιτήματα της Ένωσης, συμπληρώνοντας ότι μπορεί – ακόμα και με αυτό τον τρόπο- να φαίνεται πλέον ότι ο αριθμός των αστυφυλάκων καλύπτει τις οργανικές θέσεις, όμως σε επίπεδο βαθμοφόρων είναι κενό το 25%.
«Προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΠΟΑΣΥ είναι να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις που κόπηκαν», εξήγησε. 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages