"Σημείο αναφοράς η Πελοπόννησος στην πολιτιστική εξωστρέφεια της Κίνας" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

"Σημείο αναφοράς η Πελοπόννησος στην πολιτιστική εξωστρέφεια της Κίνας"

"Με τη δυναμική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποδεικνύουμε ότι οι αποστάσεις δεν αποτελούν εμπόδιο στην εφαρμογή κοινών πολιτιστικών πολιτικών προς όφελος των πολιτών" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Αντιδήμαρχο της Κυβέρνησης της Jiaxingκ. YongqiangChaiκαι τον Γραμματέα της Επιτροπής του Κόμματος της Κυβέρνησης της Jiaxingκ. JinQinlong το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Ιουνίου 2015. Προϊόν της συνάντησης αυτής, ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο μερών, σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε η κατάρτιση προγράμματος ανταλλαγών στον πολιτισμό και τις τέχνες μεταξύ της Πελοποννήσου και της επαρχίας Jiaxing, καθώς και η αδελφοποίηση των δύο περιφερειών.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, αποφασίστηκε η τιμητική συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ καρτούν που διοργανώνεται στη Jiaxing, με αποστολή καλλιτεχνών και δημιουργιών, που θα εκπροσωπήσουν την Πελοπόννησο και την Ελλάδα, οπότε και θα υπογραφεί η συμφωνία αδελφοποίησης. Αποφασίστηκε επίσης η μεταφορά τμήματος της διεθνούς αυτής έκθεσης, που συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες και χιλιάδες εκθέτες σε κάθε διοργάνωση, στην Πελοπόννησο. "Με τον τρόπο αυτό, αφενός, θα ενισχύσουμε τους φιλικούς δεσμούς της Πελοποννήσου με την Κίνα, αφετέρου, θα φέρουμε πιο κοντά πολιτισμικά την Ευρώπη και την Κίνα, αφού θα βελτιώσουμε την αναγνωρισιμότητα της έκθεσης στην Ευρώπη" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι στόχος των συνεργασιών της Πελοποννήσου στον τομέα του πολιτισμού είναι η ανάπτυξη του διεθνούς διαλόγου και η διατήρηση της παράδοσης και της πολιτισμικής ταυτότητάς μας"ς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages