Λίστα αναμονής στα χειρουργεία για να καταπολεμηθεί το «φακελάκι» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία για να καταπολεμηθεί το «φακελάκι»

Μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο του τομέα της Υγείας, είναι το γνωστό «φακελάκι». Το γνωστό «δώρο», το κάτι τι παραπάνω που πολλές φορές δίνει ο ασθενής στον γιατρό προκειμένου είτε να προωθήσει την υπόθεσή του στο φορτωμένο και υποστελεχωμένο σύστημα Υγείας είτε επειδή ο ασθενής έμεινε ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του γιατρού του. Προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο, ή τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση θα θεσμοθετήσει τη «λίστα χειρουργείου», όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης.
 Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με θέμα «Το Παράλληλο Πρόγραμμα για την Υγεία», στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Άλσους «Δημήτρης Κιντής», ο κ. Πολάκης ανέλυσε τα οφέλη του Παράλληλου Προγράμματος για τους πολίτες, όπως η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις δομές Υγείας για όλους τους ανασφάλιστους μόνο με το ΑΜΚΑ τους, η θεσμοθέτηση της λίστας χειρουργείου, που σκοπό έχει την εξάλειψη του φαινομένου της δωροδοκίας των γιατρών από τους ασθενείς, τη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας για τις μετακινήσεις γιατρών μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου Σαντορίνης, τη δυνατότητα που θα έχουν οι δήμοι να στηρίζουν οικονομικά τις δομές υγείας εντός των διοικητικών τους ορίων και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages