Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ "ΟΜΟΛΟΓΕΙ" ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ- Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ "ΟΜΟΛΟΓΕΙ" ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ- Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Μια εξέλιξη που έρχεται να προκαλέσει πολλά ερωτήματα για την έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από υπουργικά χείλη(!!!)προστίθεται απόψε στο σίριαλ με τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Στην συνάντηση που έγινε μεταξύ της αντιπροσωπείας του δήμου Τριφυλίας και του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, όπου επί τάπητος τέθηκαν οι σοβαρές διαφωνίες και αντιδράσεις που έχουν ανακύψει με το επίμαχο σχέδιο που παρουσιάστηκε με το νέο Π.Δ, ο Γιάννης Τσιρώνης άφησε... άφωνους τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.
Πέρα από τις διαφωνίες που παραμένουν, την γραμμή του δήμου (του δικτύου των δήμων και των περιφερειών) που είναι κάθετη απέναντι σε ένα σχέδιο που όπως επισημαίνεται βάζει... ταφόπλακα στις προοπτικές μιας ολόκληρης ζώνης στη νοτιοδυτική Ελλάδα, τις ηχηρές κοινωνικές αντιδράσεις, ο κ. Τσιρώνης εξέπληξε... δυσάρεστα τους πάντες με μια έκφραση που χρησιμοποίησε αντιτασσόμενος στα όσα μέχρι εκείνη την ώρα παρατίθεντο, σύμφωνα με τα όσα μας επεσήμαναν στελέχη που έδιναν το παρών. Η έκφραση για την στιγμή “να πάρει η οικολογία (σ.σ. με το θέμα του Κυπαρισσιακού) ρεβάνς από την Costa Navarino” άφησε έκπληκτους τους πάντες μέσα στην σύσκεψη, όπως μας ανέφερε ο ίδιος κ. Κατσίβελας πως έτσι ειπώθηκε και μας επιβεβαίωσαν και στελέχη της δημοτικής αρχής με τα οποία επικοινωνήσαμε.
Όλοι μιλούν για μια ακατανόητη έκφραση και συλλογισμό από τον Υπουργό που δεν συνάδει με την πραγματικότητα και απορούν για την... σκοπιμότητά της κίνησης αυτής, που μόνο προβληματισμό και αντίδραση προκαλεί. Ποιοί είναι εκείνοι που βλέπουν... εκδικητικά (;) ή αντισταθμιστικά (!) μιαν ολόκληρη περιοχή καταδικάζοντάς την σε... ρεβάνς προς... τιμήν της οικολογίας!!! Ένα... φάουλ για την περιοχή και την χώρα επισημαίνουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής που στο άκουσμα της αναφοράς αυτής και των περί... ρεβάνς αντέδρασαν. Φαίνεται ότι το όλο σκηνικό πάντως αποκτά και άλλες διαστάσεις και σε άλλα επίπεδα, ενώ η συνέχεια έχει ήδη... προϊδεαστεί για κινήσεις από το δίκτυο των δήμων και των περιφερειών σε νομικό επίπεδο.
Τα όσα εξελίχθηκαν από χθες με βάση την συνάντηση του κ. Τσιρώνη με τους εκπροσώπους της Τριφυλίας και τις εκεί αναφορές και τα όσα μεταφέρθηκαν για αυτήν από την πλευρά του δημάρχου κ. Κατσίβελα και που φιλοξενήθηκαν και στον διαδικτυακό τόπο του Best tv, διαψεύδει κατηγορηματικά από την πλευρά του ο Αναπληρ. Υπουργός Περιβάλλοντος.
Σε επιστολή του Γραφείου Τύπου του κ. Τσιρώνη προς τον Δ/ντή του BEST MEDIA GROUP Νίκο Μπελογιάννη, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
« Κύριε Διευθυντά, Έκπληξη προκαλεί η παραποίηση της πραγματικότητας στα όσα φέρεται να μετέφερε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, στην ιστοσελίδα σας στο ρεπορτάζ με θέμα «Ο Τσιρώνης βλέπει τον Κυπαρισσιακό ως... ρεβάνς για την Costa Navarino!!!», με αφορμή την χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τοπικούς φορείς και δημάρχους σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα της Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που στηρίχθηκε στην μαρτυρία του δημάρχου, αναφέρετε: «Η έκφραση για την στιγμή “να πάρει η οικολογία (σ.σ. με το θέμα του Κυπαρισσιακού) ρεβάνς από την Costa Navarino” άφησε έκπληκτους τους πάντες μέσα στην σύσκεψη, όπως μας ανέφερε ο ίδιος κ. Κατσίβελας πως έτσι ειπώθηκε (από τον Αν. Υπουργό) και μας επιβεβαίωσαν και στελέχη της δημοτικής αρχής με τα οποία επικοινωνήσαμε».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορά κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Costa Navarino, έγινε από τους παρευρισκόμενους δημάρχους και τοπικούς φορείς και όχι από τον Αν. Υπουργό, ο οποίος μάλιστα στην αναφορά τους σχολίασε ότι το Costa Navarino σε καμία περίπτωση δεν προσομοιάζει με την περιοχή της Κυπαρισσίας.Το Προεδρικό Διάταγμα για τον κόλπο της Κυπαρισσίας θα είναι εφαλτήριο ανάπτυξης για την περιοχή και το Υπουργείο έχει ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο ώστε να μετατραπεί η περιοχή σε κόσμημα και πόλο έλξης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.Επειδή το αναληθές ως άνω δημοσίευμα δυσφημεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακαλούμε όπως αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια.
 Το Γραφείο Τύπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages