Δασικό τέλος για νομιμοποίηση ακινήτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δασικό τέλος για νομιμοποίηση ακινήτων

Τη χρόνια «πληγή» με τους οικισμούς που έχουν χτιστεί ή επεκταθεί σε δασικές εκτάσεις επιχειρεί να κλείσει το υπουργείο Περιβάλλοντος με ειδική ρύθμιση που εντάσσει στο σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και θα μπει σε διαδικασία διαβούλευσης αναφέρει το Έθνος.

Η ρύθμιση χωρίζει τους οικισμούς που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις σε τρεις κατηγορίες:

1. Σε αυτούς που θεωρούνται νόμιμοι και διαθέτουν όρια που έχουν εγκριθεί με Προεδρικά Διατάγματα ή πολεοδομικές άδειες.

2. Στους οικισμούς που δημιουργήθηκαν σε σχέδια πόλης υπό εκπόνηση ή δεν έχουν συγκεκριμένα όρια αλλά αποτελούν συγκροτημένους οικισμούς ή ορίζονται με Προεδρικά Διατάγματα που έχουν κατατεθεί αλλά δεν έχουν εγκριθεί.

3. Στους οικισμούς με αδιευκρίνιστο οικιστικό τοπίο, οι οποίοι στερούνται νόμιμης έγκρισης με ευθύνη της Πολιτείας.

Η επιτροπή αφού πραγματοποιήσει αυτοψία και συγκρίνει την υφιστάμενη κατάσταση με την αεροφωτογραφία θα καταλήξει σε πόρισμα μέσα σε ένα χρόνο ακολουθώντας συγκεκριμένα κριτήρια στα οποία συγκαταλέγονται: οι υφιστάμενες χρήσεις γης, ο χρόνος μεταβολής τους και η αιτία της μεταβολής. Το πόρισμα θα δημοσιεύεται στον ιστότοπο του οικείου ΟΤΑ ώστε να υποβληθούν αντιρρήσεις. Μετά θα πηγαίνει στην Επιτροπή Αντιρρήσεων και μετά από την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος θα παίρνει το δρόμο της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages