Υδατοδρόμιο Καϊάφα και το μέλλον της Ηλείας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Υδατοδρόμιο Καϊάφα και το μέλλον της Ηλείας

Με μία βαριά τσάντα έφτασε χθες το βράδυ στον Καϊάφα ο καθηγητής Γιόχανσον, προερχόμενος από την γενέτειρά του την Στοκχόλμη, με το υδροπλάνο φίλου του ενδιαφερόμενου για το υδατοδρόμιο του Καϊάφα, αν τελικά αδειοδοτηθεί και εφ όσον βέβαια η μελέτη σκοπιμότητας αποδείξει την προοπτική βιωσιμότητας.
Η εταιρεία που ανέλαβε την σύνταξη του σχετικού φακέλου πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες σύνταξης της μελέτης, ώστε να μπορέσει η ενδιαφερόμενη Σουηδική εταιρεία, έγκαιρα να λάβει μέρος στις σχετικές δημοπρασίες για την ανάθεση της επένδυσης, με το σύστημα της μακροχρόνια μίσθωσης της χρήσης μέρους της λίμνης του Καϊάφα.
Βέβαια με τα σημερινά δεδομένα και την περιοχή του Καϊάφα στην παρακμή και στην εγκατάλειψη, ουδείς σοβαρός επενδυτής θα ενδιαφερθεί για το υδατοδρόμιο, αν δεν συντρέξουν και άλλοι σοβαροί λόγοι, οι οποίοι θα ενισχύσουν την περίπτωση διακίνησης επιβατών με το υδροπλάνο.
Έτσι λοιπόν η ενδιαφερόμενη εταιρεία υπολογίζει ότι θα πείσει τους αρμόδιους του Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να βγάλουν  από τα συρτάρια τους την μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας στον Καϊάφα μεγάλης τουριστικής μονάδας, σαν αυτές που είναι στις παραλίες της βόρειας Ηλείας, μάλιστα δε απόλυτα συμβατή με τους περιβαλλοντικούς όρους της ΝΑΤΟΥΡΑ και της ΡΑΜΣΑΡ, όπως έχουν εγκριθεί αρμοδίως από το 2004, επί υπουργίας του κ. Δ. Γεωργακόπουλου.
Ακόμη ο καθηγητής Γιόχανσον , ελπίζει πως ο Υπουργός Παιδείας, θα δει ευνοϊκά το ενδεχόμενο λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Αρχαίας Ολυμπίας, με την αναγκαία τροποποίηση ασφαλώς στον ιδρυτικό νόμο 2413/96, σε ότι αφορά την αλλαγή στο άρθρο 32 από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages