Πράσινο δίκτυο: Η συνάντηση των δημάρχων της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πράσινο δίκτυο: Η συνάντηση των δημάρχων της Πελοποννήσου

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου έγινε συνάντηση των Δημάρχων Πελοποννήσου σε μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με Θέμα τα απορρίμματα και την Διαχείρισή τους.Εκεί παρουσιάστηκε η πρόταση Γερμανικής Εταιρίας, που περιλάμβανε και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, περίπου 80 στον αριθμό.
Στην παρέμβαση του ο Συντονιστής της Περιφερειακής Γραμματείας Πελοποννήσου Πάνος Σουκαράς, αναφέρθηκε στα εξής:
1.Στο θετικό σημείο (και το μόνο) του κόστους αποκομιδής , που ανερχόταν γύρω στα 25 λεπτά του Ευρώ, κάνοντας την αντιδιαστολή με την πρόταση της ΤΕΡΝΑ που προτείνει τα 95 λεπτά
2. Στο γεγονός ότι οι κάδοι 2 ρευμάτων που προτείνει η εταιρία, (δηλαδή ξηρό και υγρό) δεν θα επιτρέψει την παραγωγή κομποστ καταλλήλου για λίπανση, λόγω του γεγονότος ότι θα έχει πλαστικό
3.Επίσης δεν θα παραχθεί, όπως υποστήριζε η εταιρία στην παρουσίαση της, ανακυκλωμένο χαρτί, γιατί οποιαδήποτε επαφή του χαρτιού με λιπαρή ή υγρή ουσία , το καθιστά ακατάλληλο για ανακύκλωση
4.Στο θέμα του διαχωρισμού με φωτοκύτταρα, όπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρίας, αυτό βέβαια δεν γίνεται. Ο μόνος διαχωρισμός , όπως και διεθνώς γίνεται με ακρίβεια, είναι αυτός με βάση το μοριακό βάρος, με συσκευές που στηρίζονται στο φαινόμενο του φυγόκεντρου διαχωρισμού.
Στην Αμερική, με αυτή τη μέθοδο το πλαστικό μπορεί να διαχωρισθεί σε 80 διαφορετικά είδη.
5.Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, δεν μπορεί να γίνει με το να τους σκεπάσεις με πλαστικό, και να κάνεις θεραπεία εδάφους στα 5 μέτρα, γιατί λόγω διάβρωσης οι ρύποι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το βάθος στα χρόνια που πέρασαν.
Επίσης δεν έγινε μνεία στο γεγονός της εξαγωγής του βιοαερίου , το οποίο είναι 20 φορές πιο τοξικό από το διοξείδιο του άνθρακα. Και εκεί ακριβώς είναι η αποκατάσταση, και πουθενά αλλού.
6. Επίσης αναφέρθηκε το γεγονός της σημασίας για την βιολογική Γεωργία η επικράτηση μίας σωστής περιβαλλοντικά άποψης , σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, αφού περιοχές με μόλυνση του εδάφους δεν μπορούν αν βάλουν πλέον την ετικέτα της Βιολογικής Παραγωγής.
Από τα παραπάνω είναι προφανής ότι λύσεις της τελευταίας στιγμής δεν μπορούν αν υπάρξουν για την διαχείριση των απορριμμάτων, και πολύ περισσότερο για την αποκατάσταση των 80 τοξικών βομβών, των ΧΑΔΑ Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages