ΕΣΠΑ: Έτσι θα ενταχθείτε στα νέα προγράμματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΣΠΑ: Έτσι θα ενταχθείτε στα νέα προγράμματα

Πώς θα πάρετε την επιδότηση των 60.000 ευρώ – 18 ερωτήματα για να ξέρετε που βαδίζετε
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα” και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 27 Απριλίου. Από τις 29 Μαρτίου έως 17 Μαΐου υποβάλλονται οι αιτήσεις για την “Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών” και από τις 7 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου οι αιτήσεις για την “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”.
Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε επιτυχία στις αιτήσεις μας. Πώς μπορεί ένας άνεργος να συμπληρώσει σωστά την αίτηση για κάποιο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης του νέου ΕΣΠΑ; Ποιες κατηγορίες επαγγελματιών μπορούν να επωφεληθούν από τα νέα προγράμματα; Πώς θα λάβει κάποιος τη χρηματοδότηση που προβλέπεται; Πρέπει να εμπιστεύεται τις εταιρείες συμβούλων ή όχι;
Αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα ιδιαίτερα για όσους έχουν βρεθεί έξω από την αγορά εργασίας ή επιθυμούν να μπουν πρώτη φορά σε αυτήν, πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που πολλά ακούγονται γύρω μας.
Η aftodioikisi.gr έψαξε το θέμα και επιδιώκει να δώσει απαντήσεις, έχοντας συμβουλευτεί σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, προκειμένου οι αναγνώστες μας να έχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα.
Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στοwww.ependyseis.gr σε μια προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας και του όγκου των φακέλων που θα έπρεπε να εξεταστούν ενώ επιδοτείται η απασχόληση υφιστάμενου προσωπικού σε μια επιχείρηση με την προϋπόθεση να μην προχωρήσει η ίδια σε μείωση του προσωπικού για το χρόνο υλοποίησης της επένδυσης.
Επιπλέον, καινοτομία αποτελεί η επιδότηση της συνεργασίας περισσοτέρων του ενός πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από συμπληρωματικές ειδικότητες (αρκεί να μην έχουν συγγενική σχέση), η επιδότηση της αγοράς εξοπλισμού και της διαμόρφωσης χώρου, με την προϋπόθεση της διατήρησης της επιχείρησης για τρία χρόνια μετά τη λήξη του επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και η ενίσχυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages