ΔΕΔΕΣ: Αρτηρία ανάπτυξης για την Ηπειρο η Ιονία οδός! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΔΕΔΕΣ: Αρτηρία ανάπτυξης για την Ηπειρο η Ιονία οδός!

Ο Γιώργος Δέδες στα πλαίσια επίβλεψης της προόδου των εργασιών σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού, έκλεισε την πρώτη ημέρα της περιοδείας του γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα, κλιμάκιο διευθυντών των αρμοδίων διευθύνσεων του Υπουργείου για την κατασκευή του έργου παραχώρησης, συμμετέχοντας σε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία και ως οικοδεσπότη-συντονιστή του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, των Δημάρχων του Νομού, ήτοι Χρήστου Τσιρογιάννη (Αρταίων), Ευστάθιου Γιαννούλη (Νικολάου Σκουφά), Περικλή Μίγδου (Γεωργίου Καραϊσκάκη) και του Αντιδημάρχου Νίκου Σιμόπουλου (Κεντρικών Τζουμέρκων). Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας κοινοπραξίας της Ιόνιας Οδού, Μιχάλης Γουρζής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Ο κ. Δέδες ανακοίνωσε την επικύρωση του χρόνου περαίωσης του έργου για τον Μάρτιο του 2017, τονίζοντας ότι «Το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις της χώρας είναι τέτοιες που αν οι αυτοκινητόδρομοι δεν παραδοθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2017, είμαστε υποχρεωμένοι ως χώρα να επιστρέψουμε δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επιπλέον πρόστιμα, κάτι το οποίο η χώρα δεν μπορεί να αντέξει.
Παρά το γεγονός ότι από το παρελθόν υπήρξε ένας πολύ κακός σχεδιασμός, πάρα πολλές παθογένειες που καθυστέρησαν απίστευτα τα έργα παραχώρησης, μετά από μια συστηματική, μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια του Υπουργείου μας υπό την ηγεσία του Υπουργού κ. Σπίρτζη, κατορθώσαμε να πετύχουμε μια συμφωνία, στον κρίσιμο χρόνο, με τους κατασκευαστές και τους παραχωρησιούχους σε βιώσιμα και υλοποιήσιμα χρονοδιαγράμματα.
Άρα ο Μάρτιος του 2017, δεν είναι κάτι που ευελπιστούμε ότι θα εξελιχθεί έτσι. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει έτσι, και θα γίνει έτσι, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και για τη χώρα, αλλά και κυρίως για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες που μέχρι σήμερα έχουν υποστεί όλες τις αρνητικές συνέπειες από αυτά τα έργα χωρίς να έχουν τα προσδόκιμα των θετικών και αναπτυξιακών τους πλεονεκτημάτων».

Αναφορικά με τον τρόπο παράδοσης δηλαδή με την σταδιακή διάθεση σε κυκλοφορία τμημάτων από το υπό κατασκευή έργο, ο κ. Δέδες δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα δοθούν στην κυκλοφορία τα χιλιόμετρα της απόστασης από Κουβαρά μέχρι και την παράκαμψη της Αμφιλοχίας και μέχρι τα τέλη του 2016 το κρίσιμο κομμάτι Άρτα – Γιάννενα.
«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση, δραστική επιτάχυνση των κατασκευαστικών εργασιών, κι έτσι κι εγώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουμε απολύτως ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε και επιθεωρήσαμε και ταυτόχρονα ακόμη πιο βέβαιοι για την τήρηση του στόχου του Μαρτίου του 2017.
Ταυτόχρονα, η τεχνική ποιότητα του έργου, αλλά και το γεγονός ότι η ίδια η Ιόνια αποτελεί έναν κρίσιμο αναπτυξιακό άξονα για μια περιοχή που χαρακτηρίζονταν από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, όπως η Ήπειρος, είναι τέτοια που μας δίνουν την αισιοδοξία όχι μόνο της αποπεράτωσης του έργου, αλλά και της γρήγορης και με πολύ εντατικούς ρυθμούς ανάταξης της εικόνας που υπάρχει σήμερα στην Ήπειρο, με άξονα ανάπτυξης και την Ιόνια Οδό.
Πάνω σε αυτό θα συμβάλλουμε και με έργα, με υποδομές που αφορούν τόσο στο νομό Άρτας όσο και στην Ήπειρο ευρύτερα, καθώς θεωρούμε ότι είναι η ευκαιρία, μέσα από παρεμβάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με τους Δημάρχους της περιοχής, όσο και τους Βουλευτές και τους τοπικούς παράγοντες να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις υποδομές τέτοιες που θα επιτρέψουν σ’ όλους αυτούς τους στόχους να έρθουν πιο κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages