«Φως» στα έργα του ναού του Επικούριου Απόλλωνα που ενώνει 2 Νομούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

«Φως» στα έργα του ναού του Επικούριου Απόλλωνα που ενώνει 2 Νομούς

Στις αρχές του 2017 τοποθετείται η επανέναρξη των έργων στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», καθώς το υπουργείο Πολιτισμού έχει δρομολογήσει την ένταξή τους σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο θα ενταχθούν όλα σχεδόν τα έργα αρχαιολογικών μνημείων που είναι στη Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού, τον Οκτώβριο ή το αργότερο το Νοέμβριο του 2016 αναμένεται να έχει ενταχθεί και επίσημα στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, μετά την Ακρόπολη και τη Βεργίνα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων έργων, από τα οποία ολοκληρώθηκε μόνο η α’ φάση με μειωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο (1,1 εκατ. ευρώ).
«Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, όπως και όλα τα μνημεία της UNESCO, έχει προταθεί για ένταξη στο νέο πρόγραμμα προστασίας, αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η ένταξη τοποθετείται το αργότερο το Νοέμβριο του 2016. Υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη, συνεπώς όλα είναι θετικά και θα υλοποιηθούν με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές που προβλέπονται από την UNESCO», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στην εφ.«Πατρίς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages