ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ Α.Τ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ Α.Τ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

     



   ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΟΜΟΘΥΜΗ αλλά κυρίως ομόφωνη ήταν η βούληση των φορέων της Τριφυλίας να μην κλείσουν αστυνομικά τμήματα στην επικράτεια του Δήμου, αλλά το συλλαλητήριο που έγινε στα Φιλιατρά θύμιζε όπως είπαν τοπικοί παράγοντες περισσότερο...μνημόσυνο παρά αγωνιστική διεκδίκηση. Με πανό, ομιλίες που θύμιζε συγκέντρωση άλλων εποχών χωρίς όμως νέο κόσμο οι φορείς διατράνωσαν το ΟΧΙ στο λουκέτο που επιχειρείται με την ανακοίνωση της νέας δομής στην ΕΛ.ΑΣ.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Τριφυλίας βρέθηκε στο υπουργείο 9 μήνες μετά την παρουσίαση τους σχεδίου που πρότεινε κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών. Εκεί δόθηκαν κάποιες αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες όμως έμειναν μετέωρες καθώς το υπουργείο έκανε μεν την συνάντηση αλλά τίποτα δεν άλλαξε στο σχεδιασμό!
ΘΕΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο αποτελεί έγκλημα για τα Φιλιατρά δεδομένου ότι ο λαός είναι ενωμένος χωρίς κομματική απόχρωση την ώρα που μια πόλη 8.000 κάτοικων να στερείται το Α.Τ. όταν την Κορώνη των 1.300 κατοίκων δεν συνέβη το ίδιο.  Νωρίτερα ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δ. Σαρμαντζής μίλησε για έκτρωμα που στερεί από τους πολίτες τα βασικά αγαθά όπως είναι η ασφάλεια στη περιοχή.
Ο Φιλιατρινός δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Ασημακόπουλος, αποκάλυψε ότι το σχέδιο αυτό προϋπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν πρόλαβαν να το υλοποιήσουν γιατί τους… πρόλαβαν οι εκλογές.
Ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών και νυν δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, κ. Αναστάσιος Πούλος, επικέντρωσε την ομιλία του στο μεγάλο αριθμό των μεταναστών που ζουν στην πόλη επιτάσσοντας την λογική αστυνόμευσης των άκρων.. Τα Φιλιατρά αξίζουν μια διαφορετική τύχη καθώς έχουν μεγάλη δύναμη, το ποτήρι ξεχείλισε για εμάς, εξήγησε ενώ μίλησε για αξιοποίηση από όλες τις δυνάμεις που έχουν τα Φιλιατρά ώστε να διατηρηθεί το τμήμα Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Καναλουπίτης επέμεινε στην υποχρέωση που έχει η πολιτεία για την αστυνόμευση της πόλης, καθώς αφήνει μια πόλη 7.500 κάτοικων και 3.000 μεταναστών χωρίς αστυνομικό τμήμα. 
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας σε έντονα φορτισμένο κλίμα τόνισε ότι η συγκέντρωση δεν έχει κομματικό αλλά ενωτικό χαρακτήρα με την παρουσία εκπροσώπων από όλες τις Δημοτικές ενότητες εκφράζοντας την λαική βούληση.
Στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Στάθης Ανδρινόπουλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση αλλά και όλους όσους είχαν επεξεργαστεί αυτό το σχέδιο, με την άδικη απόφαση για λουκέτο στο Α.Τ. Φιλιατρών και του Κοπανακίου. Επέμεινε ότι πρέπει να γίνει νέα μελέτη με νέα χαρακτηριστικά. 
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας κ. Ε. Βουδούρης δεν ήταν παρών, αλλά όμως συντάχθηκε στη βάση των αποφάσεων που έχουν παρθεί στο Δ.Σ. του Δήμου Τριφυλίας.
Ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας και δημοτικός σύμβουλος των Φιλιατρών, κ. Σαράντος Κουκούμης κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας πως συρρικνώνουν κοινωνικές δομές και φορτώνουν διαρκές βάρη στις πλάτες του λαού. Υποστήριξε ότι από την αρχή του Καλλικράτη, ο Δήμος Τριφυλίας έζησε την αποψίλωση των υπηρεσιών. 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Κώστας Σαρματζής κατέληξε μιλώντας για εφήμερες λύσεις που δεν έχουν μέλλον σε καμία περίπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages