Ποιος φοβάται τις αλήθειες για τις Γερμανικές αποζημιώσεις; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ποιος φοβάται τις αλήθειες για τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

«Και τώρα δεν τρέφουμε μόνο τα στρατεύματα κατοχής, δεν πληρώνουμε μόνο τα γλέντια τους, τα μεθύσια τους, τα όργιά τους με τα κορίτσια μας και τις αδερφές μας, όλη την αφάνταστη σπατάλη τους σε έργα, σε μεταφορές, σε χτίρια άχρηστα για μας, σε αεροδρόμια, σε φρούρια που χτίζουν απάνω στη χώρα μας, παρά ταΐζουμε εμείς και το στρατό του Ρόμμελ, για να υποβοηθήσουμε να εγκαθιδρυθεί η «νέα τάξη» και στην Αφρική. Η 'νέα τάξη' των γκάνγκστερς! Έτσι κατάντησαν να πεθαίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα, καταντήσαμε να δρασκελάμε κουφάρια στους δρόμους, να θάφτουμε τους νεκρούς μας σωριασμένους μέσα στα κάρρα των σκουπιδιών μας. Έτσι καταντήσαμε όλοι σκελετοί και τα παιδιά μας ατροφικά με καλαμένια ποδαράκια και μάτια σβυσμένα. Έτσι φυτεύεται στα στήθια μας η φυματίωση, κι η ατροφία, κι ο εκφυλισμός.». Δημήτρης Γληνός «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», 1942. Παρακολουθoύμε όλοι από κοντά, με αυτονόητο ενδιαφέρον ως ενεργοί πολίτες, εδώ και χρόνια, την υπόθεση με τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Είναι ένα θέμα που έρχεται κατά κύματα στην επικαιρότητα, με το τελευταίο διάστημα να έχει πάρει μεγαλύτερη ένταση. Βέβαια, τα λόγια για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλά, τα έργα είναι εκείνα που λείπουν. Για το θέμα μιλήσαμε με τον κ. Κώστα Αλεξίου, ο οποίος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ). "Είχαμε πει και στο παρελθόν σαν Εθνικό Συμβούλιο ότι η πληγή του πολέμου και της κατοχής δεν κλείνει αν η Γερμανία δεν υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα και αν δεν αναγνωρίσει και εξοφλήσει τις οφειλές της, αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και αποζημίωση.
Είχαμε τονίσει επίσης την ανάγκη να καταλήξει επιτέλους η Ελληνική πολιτεία στην έκδοση μιας έκθεσης, ενός πορίσματος, που να τεκμηριώνει και να απαιτεί την εξόφληση όλων των κατοχικών απαιτήσεων του Ελληνικού Λαού. Αυτό έγινε! Έχουμε επιτέλους στα χέρια μας της έκθεση αυτή, το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής. Εκδόθηκε πριν από δυο εβδομάδες περίπου και θα συζητηθεί στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου", τόνισε.
TOY ANTΩΝΗ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages