ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ

Πέρασε μια οκταετία πλήρους καταβαράθρωσης της κτηματαγοράς η οποία είναι δεδομένο ότι θα συμπληρώσει 10 χρόνια συνεχούς πτώσεων τιμών, ζήτησης και επενδύσεων. Μια οκταετία δραματικής μετεξέλιξης της αγοράς ακινήτων, της πραγματικής «βαριάς βιομηχανίας», όπως λένε οι ειδικοί, συμπληρώνεται φέτος. Μια οκταετία πλήρους καταβαράθρωσης της κτηματαγοράς η οποία είναι δεδομένο ότι θα συμπληρώσει 10 χρόνια συνεχούς πτώσεων τιμών, ζήτησης και επενδύσεων. Κανείς δεν πιστεύει πλέον ότι μέχρι το 2018 θα προκύψουν ραγδαίες αλλαγές προς το καλύτερο για την αγορά ακινήτων η οποία θα συνεχίζει να υπερφορολογείται και ταυτόχρονα θα διώχνει κι όσους επιμένουν να επενδύουν στον κλάδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τελευταίων ερευνών, εάν η κτηματαγορά συνέχιζε να κινείται στους ρυθμούς του 2007, εάν οι μεταβιβάσεις ακινήτων με διάφορους τρόπους (αγοραπωλησία, γονική παροχή, κληρονομιά κ.λπ.) ήταν στα επίπεδα προ δεκαετίας τότε το κράτος θα είχε έσοδα της τάξης των 10 δισ. ευρώ περίπου. Αντιθέτως, η συνεχής βουτιά των μεταβιβάσεων έχει αποστερήσει από το κράτος περί τα 6 δισ. ευρώ και η είσπραξη αυτών των χρημάτων έχει μεταφερθεί στις πλάτες των ιδιοκτητών ακινήτων μέσου του ΕΝΦΙΑ ή άλλων επιβαρύνσεων.
Έρευνα του ΣΕΒ δείχνει ότι το 2007 τα έσοδα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων έφτασαν στον ανώτατο επίπεδο ιστορικά, στο 1,1 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι οι αντικειμενικές αξίες τότε ήταν στο 1/3 των αγοραίων τιμών. Σταδιακά τα έσοδα από μεταβιβάσεις υποχώρησαν στα 500-700 δισ. για να βρεθούν στην πλήρη κατάρρευση την τριετία 2014-2016 όπου κινούνται κοντά στα 100 εκατ. ευρώ ετησίως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages