Καταρρέει ο μύθος για τα οικονομικά του δήμου Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Καταρρέει ο μύθος για τα οικονομικά του δήμου Καλαμάτας

Προβληματισμός επικρατεί στο δήμο της Καλαμάτας από την πορεία των εσόδων. Μειωμένα κατά 21% τα έσοδα από τα τέλη.34% η υστέρηση από τις οφειλές παρελθόντων ετών. Καταρρέει ο μύθος της δημοτικής αρχής για την οικονομική κατάσταση του δήμου. «Για όλα φταίει η οικονομική κρίση» η δικαιολογία τους.
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί ο προϋπολογισμός του δήμου Καλαμάτας καθώς παρουσιάζεται μεγάλη υστέρηση εσόδων σε δύο σημαντικές κατηγορίες (ανταποδοτικά τέλη και παλαιές οφειλές). Μάλιστα, αν αυτή η υστέρηση συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι εξαιρετικά πιθανό, τότε θα ενεργοποιηθεί «κόφτης» στα έξοδα του δήμου. Και ενώ αυτά αποτυπώνονται στην πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου Καλαμάτας, η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρύψει τις δικές τις ευθύνες και αδυναμίες πίσω από την οικονομική κρίση.
Ανταποδοτικά τέλη
Συγκεκριμένα από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα υπάρχει υστέρηση κατά 21.35% στα ανταποδοτικά τέλη. Στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους είχε υπολογιστεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 ότι θα είχαν εισπραχθεί 2.253.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 1.772.000 ευρώ (-481.000 ευρώ).
Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας «στο έσοδο αυτό η υστέρηση είσπραξης σε σχέση με το στόχο οφείλεται στο γεγονός της μη καταβολής των δημοτικών τελών από κάποιους δημότες κατά την εξόφληση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα τη μείωση των αποδιδόμενων ποσών στο δήμο. Επίσης συνέβαλε στη μείωση αυτή και η κατάργηση της χορήγησης βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ από τους δήμους κατά τη μεταβίβαση των ακινήτων».
Δεν πληρώνει κανείς παλιές οφειλές
Επίσης, σημαντική υστέρηση παρουσιάζουν τα έσοδα του δήμου Καλαμάτας και στον κωδικό που αφορά τις παλαιές οφειλές. Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες «στο έσοδο αυτό η υστέρηση είναι μεγάλη, της τάξεως του 34,3%. Η υστέρηση οφείλετε στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία εξαιτίας της οποίας οι οφειλέτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».
«Κόφτης» εξόδων
Σε περίπτωση που και το επόμενο τρίμηνο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2016 η υστέρηση των δύο αυτών κωδικών συνεχιστεί τότε θα πρέπει η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού κάτι που σημαίνει μείωση των εσόδων από τους εν λόγω κωδικούς και αντίστοιχη μείωση των εξόδων του δήμου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages