Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών θα πληγώσει την κυβέρνηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών θα πληγώσει την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα είδαμε όλα από το πρωί κι αν η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από τις τριτοκοσμικές εικόνες τότε είναι σίγουρο ότι η χώρα δεν σώζεται. Δεν έχει νόημα να πούμε πολλά για τα ράντζα, τα στρώματα, τις βαλίτσες και όλη αυτή την εικόνα ντροπής. Αν και η παρουσία των υποψηφίων δε νομιμοποιεί απαραιτήτως και τον διαγωνισμό, το γεγονός ότι κάποιοι επέλεξαν να πάνε στο συριζαίϊκο Big Brother, δεν τους τιμά, όποιοι κι αν είναι. Έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης που ήθελε να δει ο κόσμος τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Καλογρίτσα, τον Κυριακού να «σέρνονται» στα πόδια του Παππά για να πάρουν μια άδεια. Ίσως πάλι να ήταν συμφωνημένο, στο πλαίσιο του deal που έχει κάνει η κυβέρνηση με τη νέα διαπλοκή.
Πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο κτίριο δεν υπάρχουν. Όποιες διαρροές είναι ανόητες και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πιθανότατα την Πέμπτη θα έχουμε ανακοινώσεις και θα ξέρουμε τους νέους καναλάρχες. Δεν αποκλείεται να κλείσουν τουλάχιστον 3 από τα υπάρχοντα κανάλια και να έρθουν οι νέοι «σωτήρες». Δύο είναι αυτά που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση και μ’ αυτά να πάει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας. Το πρώτο είναι να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την πώληση των τεσσάρων αδειών και αργότερα να έχει έσοδα και από τις θεματικές. Κάποιοι δεν αποκλείουν ότι αν τα «χτυπήματα» ανέβουν πολύ ψηλά, να φτάσει το τελικό ποσό στα 100 εκατ. ευρώ. Θα μπορεί λοιπόν ο πρωθυπουργός να πει «τους τα πήρα χοντρά, έκανα ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι επί 27 χρόνια. Το δεύτερο είναι, αν είναι δυνατόν, να φύγουν οι «ενοχλητικοί» από τη διαδικασία και να πάρουν τις άδειες οι «κολλητοί». Έτσι θα μπορεί ο Τσίπρας να πει ότι άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο, ότι έδιωξε τους νταβατζήδες. Έστω κι αν έρχεται η νέα διαπλοκή. Τα πάντα επικοινωνία είναι για την κυβέρνηση κι έτσι πορεύεται. Εδώ όμως αρχίζει ο μεγάλο χαμός. Κάποιοι λένε ότι άδειες θα πάρουν σίγουρα οι Μαρινάκης και Σαββίδης ενώ πρόθυμος να «χτυπήσει» ψηλά εμφανίζεται και ο Κοντομηνάς. Αν ισχύει αυτό τότε για μια άδεια θα «σκοτωθούν» οι Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κυριακού.
Θα μείνουν δηλαδή δύο ισχυροί παίκτες εκτός τηλεόρασης και απλά θα γίνει χαμός τους επόμενους μήνες. Μέχρι το «μαύρο» που θα ρίξει η κυβέρνηση σε τρεις μήνες σε όσους δεν κερδίσουν στον διαγωνισμό σκεφτείτε τι πόλεμος έχει να γίνει. Αλλά και μετά η κυβέρνηση αποκτά πολύ ισχυρούς εχθρούς που θα την τσακίσουν με κάθε τρόπο. Αλλά μη νομίζετε ότι και οι νέοι «παίκτες» θα πουν… σφάξε με Παππά μου ν’ αγιάσω. Συμπέρασμα: Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, έτσι όπως στήθηκε, θα πληγώσει βαθιά την κυβέρνηση. Θα πληρώσει το γεγονός ότι θέλει να παίζει επικοινωνιακά και δεν σκέπτεται τις συνέπειες. Δεν το καταλαβαίνουν αλλά υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages