ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» 20% για 2,3 εκατ. Ελληνες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» 20% για 2,3 εκατ. Ελληνες

Ανέβηκαν στο Taxisnet τα πρώτα εκκαθαριστικά – Μεγαλύτερο φόρο ακινήτων θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών, βγάζοντας τα σπασμένα των εισπρακτικών στόχων της κυβέρνησης Μέχρι 20% μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο για 600.000 φορολογούμενους που ήδη πλήρωναν αρκετά.
Αυτά περιλαμβάνει η «δικαιότερη» κατανομή του φόρου που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο σταθερός εισπρακτικός στόχος των 3,3 δισ. ευρώ, ο οποίος θα παραμείνει για πάντα, αφού ακόμα κι αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με κάποιον άλλο φόρο ακινήτων, όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Η αγωνία για το τελικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε πολίτης τελειώνει, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής άρχισε η ανάρτηση στο TAXIS των εξατομικευμένων χρεώσεων με βάση τη συνολική ακίνητη περιουσία του καθενός σε συνάρτηση με τους νέους συντελεστές και τις νέες αντικειμενικές τιμές.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 24 ώρες, δηλαδή τα ξημερώματα της Τρίτης. Για τους σχεδόν 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες (από τους συνολικά 7,3 εκατομμύρια) η μείωση των αντικειμενικών τιμών αποδεικνύεται δώρον άδωρον, αφού τελικά θα πληρώσουν ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό φόρου σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ετσι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ που θα επιβληθεί θα ανέρχεται σε 3,344 δισ. ευρώ. Ανακάλυψαν 152.000 «μεγαλοϊδιοκτήτες» Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη και υποστηρίζουν ότι η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ επιτυγχάνεται με ανακατανομή των βαρών «από τους πολλούς στους λίγους», δηλαδή ελαφρύνσεις για τους μικροϊδιοκτήτες και επιβαρύνσεις για τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Στους «μεγαλοϊδιοκτήτες» όμως, με βάση τα εκκαθαριστικά που ετοιμάζονται να αναρτηθούν, θα προστεθούν και περίπου 152.000 ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία ύψους 200.000- 300.000 ευρώ, οι οποίοι έως τώρα δεν πλήρωναν συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ. Ακόμα και για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, με τον νέο τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages