Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

Σχεδόν επί 4 μήνες παρακολουθούσε η Αστυνομία την ομάδα που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη σύλληψη επτά ενεργών μελών της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει. Για άλλη μια φορά η καταγραφή των συνομιλιών ήταν καθοριστική για την αποκάλυψη της δράσης και τη σύλληψή τους. Η δράση τους ξέφευγε των συνόρων της Μεσσηνίας, αλλά και της Πελοποννήσου, καθώς υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και στην Άρτα. Στο δε διάστημα που παρακολοθούνταν οι συνομιλίες τους, οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι υπήρξε συναλλαγή ναρκωτικών που ξεπερνά το ποσό των 170.000 ευρώ.
Η έρευνα που έγινε όλους αυτούς τους μήνες έχει οδηγήσει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε αποκτήσει ισχυρές διασυνδέσεις με σοβαρά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική, ενώ είχαν καταφέρει να έχουν σχεδόν αποκλειστική διακίνηση ηρωίνης στην περιοχή της Καλαμάτας, καθώς συνεργάζονταν με άτομα τα οποία η Αστυνομία χαρακτηρίζει ως κατ’ επάγγελμα διακινητές ηρωίνης. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται 15 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 283 ονόματα εμπλεκομένων και, κυρίως, χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Ο 54χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έχει πλούσιο παρελθόν στο χώρο των ναρκωτικών.
Μάλιστα, το 2002 είχε συλληφθεί με 3,5 κιλά ηρωίνης, 5.000 χάπια «έκσταση», πάνω από 1 κιλό χασίς και αρκετά γραμμάρια κοκαΐνης. Για μικρότερες ποσότητες ναρκωτικών είχε συλληφθεί και πάλι το 2011, το 2014, αλλά και πέρυσι το Νοέμβριο. Ποινικό παρελθόν έχουν και άλλα μέλη που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μαζί με τους επτά προχθές συνελήφθησαν και η 43χρονη σύζυγος του αρχηγού, καθώς βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο σπίτι τους, αλλά και ο 56χρονος αδελφός του για κατοχή χασίς. Aπό το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages