Μιντιακός «πόλεμος» με στόχο 1.300.000 ευρώ των σκουπιδιών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μιντιακός «πόλεμος» με στόχο 1.300.000 ευρώ των σκουπιδιών

"Φιλέτο» το πρόγραμμα δημοσιότητας του ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου. «Σανίδα σωτηρίας» στα χρόνια του μνημονίου για πολλά ΜΜΕ. Η σημασία του μηνύματος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη. 
Περισσότερα από 1.300.000 ευρώ προβλέπεται ότι θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιότητας της κατασκευής του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας. Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» η οποία έχει αναδειχθεί ανάδοχος του έργου στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα το διαχειριστεί η Περιφερειακή αρχή και μεγάλο μέρος αυτού του ποσού θα δοθεί, όπως ορίζουν οι σχετικοί κανονισμοί, και σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου.
Πρόγραμμα – «φιλέτο»
Το πρόγραμμα δημοσιότητας του συγκεκριμένου έργου αποτελεί «φιλέτο» για πολλά ΜΜΕ τα οποία θεωρούν ότι με τη συμμετοχή τους σε αυτό θα μπορέσουν να ξεφύγουν, για σημαντικό χρονικό διάστημα, από το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί στα χρόνια του μνημονίου. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ σε όλη τη Χώρα έχουν χάσει ένα σημαντικό έσοδο που είναι οι κρατικές καταχωρήσεις, δεδομένου ότι η επιβολή των μνημονίων οδήγησε στην, σχεδόν, εξαΰλωση κάθε κρατικού προγράμματος διαφήμισης. Αυτό οδήγησε πολλά ΜΜΕ, και της περιφέρειας, σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία. Αυτό το οικονομικό αδιέξοδο είναι που κάνει πολλά συγκροτήματα ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν το πρόγραμμα του έργου της ΤΕΡΝΑ ως «φιλέτο» ή ως «σανίδα σωτηρίας».
Οι προεκτάσεις
Επειδή ο χώρος των ΜΜΕ, από τα τοπικά μέχρι τα πανελλαδικά, δεν αποτελεί τόπο σύναξης αγγέλων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι διαγκωνισμοί για το καλύτερο «πλασάρισμα» μιντιακών στο εν λόγω πρόγραμμα δημοσιότητας έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την υπογραφή της σύμβασης να είναι προ των θυρών, οι διαγκωνισμοί έχουν μετατραπεί σε «πόλεμο». Ειδικά όσα εξελίσσονται στο παρασκήνιο, στο δημοσιογραφικό, στο πολιτικό και στο επιχειρηματικό επίπεδο, δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος «πόλεμος» θα είναι ανελέητος.
Το μήνυμα Τατούλη
Στο πλαίσιο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο ζήτημα των απορριμμάτων και των εξελίξεων που έρχονται με το ΣΔΙΤ σημείωσε ότι κάποιοι εποφθαλμιούν το πρόγραμμα της δημοσιότητας του συγκεκριμένου έργου. Προσέθεσε, δε, οτι ορισμένοι εκδότες έχουν διπλό πρόσωπο, δεδομένου οτι – όπως χαρακτηριστικά είπε- «ενώ έβριζαν την ΤΕΡΝΑ ταυτόχρονα συνομιλούσαν μαζί της προσπαθώντας να λάβουν μερίδιο για το πρόγραμμα». Μάλιστα, ο κ. Τατούλης προχωρόντας ένα βήμα περισσότερο δήλωσε οτι γι αυτά που λέει περιμένει διαψεύσεις και προσέθεσε με νόημα ότι δεν χρειάζεται να αναζητηθούν σχετικές αποδείξεις σε κινητά και email. Κατέληξε, δε, υποστηρίζοντας οτι «υπάρχει εξαιρετικό αποδεικτικό υλικό». moriasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages