ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 
ΣΤΗΝ ανανέωση των αδειών για την Λαική αγορά παραγωγών δεσμεύτηκε σχεδόν ομόφωνα το Δ.Σ. Τριφυλίας στην συνεδρίασή του την Δευτέρα το βράδυ, μετά το σάλο που ξέσπασε με τα πρόστιμα που είχαν ως αποτέλεσμα η λαική της Κυπαρισσίας να είναι αποψιλωμένη. Υπέρ της τήρησης της νομιμότητας τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις αλλά ο Δήμος καθυστέρησε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του για μια λαική που σύμφωνα με το νόμο το 70% των παραγωγών που λαμβάνουν άδεια να κατάγονται από την περιοχή. Η εικόνα που αντικρίσαμε στο ρεπορτάζ είναι ενδεικτική του κλίματος στην λαική της πόλης. Ο ηλικιωμένος παραγωγός κ. Κώστας Πετρόπουλος τονίζει ότι φτώχεια με εγκατάλειψη είναι η εικόνα της λαικής, είναι 80 ετών και αναγκάζεται να εργαστεί από το 1962 για να ζήσει. Προσθέτει ότι έκανε μια μικρή περιουσία αλλά αγωνίζεται να μην την χάσει από τους φόρους του κράτους, ενώ για την λαική αναφέρει ότι η λαική αγορά είναι υπέρ των παραγωγών που βγάζουν ελάχιστο μεροκάματο, ενώ εξηγεί ότι αν δεν έχει δουλειά ο παραγωγός δεν μπορεί να πληρώσει φόρους, ΕΝΦΙΑ και λοιπά. Σε δύσκολους καιρούς είμαστε μονολογεί ο κ. Παναγιώτης που πιστεύει ότι σύντομα θα είναι άνεργος προσπαθώντας να επιβιώσει η οικογένειά του μέσα από το ελάχιστο αγροτικό εισόδημα που μειώνεται κάθε χρόνο, ενώ συμφωνεί ότι στη λαική πρέπει να δίνονται άδειες σε όσους έχουν πραγματικά πρόβλημα.
  ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ο κ. Γιώργος Κ. μιλάει για άδεια λαική αφού δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή αδειοδότησης της αγοράς από το Δήμο ώστε να μην προκύψουν νέα προβλήματα, ενώ εξηγεί ότι μπορούν να έρθουν παραγωγοί από άλλους νομούς με άδεια ώστε να βγάλουν το μεροκάματό τους και θέλουν να είναι νόμιμοι, ενώ συμπληρώνει ότι η κρίση επηρέασε τους πάντες. Ο κ. Θόδωρος από τα χωριά της Κυπαρισσίας επισημαίνει ότι άδειασε η λαική καθώς ποτέ δεν μπήκε τάξη από τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν τα φτωχαδάκια που πήγαν να δικαστούν με υπέρογκα πρόστιμα, οπότε για ίδιους δηλώνει ότι η λαική αγορά τελείωσε. Εξηγεί ότι με 2 κλούβες χόρτα και ελάχιστα είδη δεν υπάρχει κέδρος με το Δήμο να μην δείχνει την κοινωνική του ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους του μόχθου. Καταλήγει λέγοντας ότι αν δεν μαζέψουν ένα μικρό εισόδημα οι παραγωγοί θα αδυνατούν σε λίγο να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, την ώρα που το εμπόριο έχει τελειώσει και ο κόσμος δεν πλησιάζει στην λαική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages