ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

MIA πρωτότυπη ιδέα είχε κατάστημα στα Φιλιατρά καθώς ξεκινά η νέα ελαιοκομική περίοδος θυμίζοντας τις εποχές που έρχονται τα καραβάνια από την Θεσσαλία για την συγκομιδή του ελαιοκάρπου στην περιοχή. Η εποχή της κρίσης δημιουργεί ευκαιρίες στον αγροτικό τομέα. Για τον λόγο αυτό κατάστημα γεωργικών ειδών δίνει διέξοδο σε όσους αναζητούν χειρωνακτική εργασία με τον παραδοσιακό τρόπο και με νόμιμο καθόλα τρόπο. Το κατάστημα της κας Αγγελικής Καλογεροπούλου δήλωσε ότι προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε γεωργικές εργασίες όπως μάζεμα ελιών, κλαδέματα, μεταφορά τσουβαλιών ελιάς κι άλλες χειρωνακτικές εργασίες αναφέροντας τα δικαιολογητικά ώστε να συγκροτηθούν συνεργεία ή να δοθεί εργασία σε όσους έχουν ανάγκη. Τα δικαιολογητικά είναι ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, διαβατήριο ή ταυτότητα σε ισχύ, λογαριασμό τράπεζας και κινητό. Παράλληλα διευκολύνει με τον ίδιο τρόπο τους εργοδότες που αναζητούν νόμιμους εργάτες φροντίζοντας μέχρι την έκδοση εργοσήμων.
ΝΕΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...
 Αν μη τι άλλο τώρα που αυξάνεται το ενδιαφέρον η εργασία στην ελαιοκαλλιέργεια είναι σημαντική. Να σημειώσουμε ότι η στήλη μας έχει παραδείγματα νέων παιδιών από τη Κυπαρισσία που εργάζονται στην συγκομιδή ελιάς, ενώ γνωρίζουμε ότι ακόμα και μαθητές που φοιτούν σε σχολείο την ελαιοκομική περίοδο βοηθούν την οικογένειά τους στην συγκομιδή παρότι λαμβάνουν κάποιες απουσίες από τα μαθήματά τους. Αυτή η γενιά που η κοινωνία της βγάζει το καπέλο όπως μας έλεγαν αναγνώστες μας μπορεί να κάνει την διαφορά.
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages