ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

Νέες διαβουλεύσεις με τους «θεσμούς» αναμένεται να προκαλέσει η αποτύπωση επιπλέον 2,2 δις. ευρώ στο «καλάθι» των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Συσσωρευμένες υποχρεώσεις από συντάξεις που δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί αλλά και πρόσθετες οφειλές από επιστροφές φόρων που δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί, ήρθαν να προστεθούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό στα 8 δις. ευρώ. Πίσω από το ξαφνικό «φούσκωμα» που φέρεται να έγινε κατόπιν πιέσεων των θεσμών και ειδικά του νομισματικού ταμείου, κρύβεται έντονο παρασκήνιο διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς. Το ζητούμενο είναι να διατεθούν πρόσθετοι πόροι από την δανειακή σύμβαση των 83 δις. ευρώ για να «καθαρίσει» το δημόσιο με τις υποχρεώσεις του, εκκαθαρισμένες και μη. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, συνεπάγεται και αύξηση της ρευστότητας στην αγορά καθώς θα επιταχυνθεί η επιστροφή οφειλών της εφορίας προς τους ιδιώτες.
Ο γρίφος των ληξιπρόθεσμων
Με βάση το αναθεωρημένο μνημόνιο, το δημόσιο θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2017. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μετά την ενσωμάτωση στο «καλάθι» των υποχρεώσεων επιπλέον 2,2 δις. ευρώ συγκριτικά με τα όσα χρέη εμφανίζονται στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης. Εκτός και αν συναποφασιστεί με τους θεσμούς να διατεθούν επιπλέον κονδύλια της δανειακής σύμβασης. Άλλωστε, δεδομένου ότι οι τράπεζες δεν θα απορροφήσουν το σύνολο των 25 δις. ευρώ που εξαρχής προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίησή τους, υπάρχουν «αδιάθετα» αυτή τη στιγμή από τα εγκεκριμένο ύψος του δανείου ύψους 83 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages