Τα λεφτά για τους ανέργους πάνε σε «κολλητούς» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τα λεφτά για τους ανέργους πάνε σε «κολλητούς»

Την ώρα που η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία, το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει μια απίστευτη υπόθεση κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος, που μάλιστα προορίζεται για την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των ανέργων.
Πρόκειται για την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της γενικής γραμματέως Δήμητρας Χαλικιά κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
Το θέμα έχει φτάσει μέσω επιστολών, καταγγελιών και διαμαρτυριών κυβερνητικών στελεχών και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον, παρακολουθεί αμέτοχο. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα περίφημα Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση ανέργων τα οποία αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης.
Η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά με επιστολή στο Μαξίμου καταγγέλλει ότι η υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση». Η κυρία Χαλικιά καταλογίζει ιδιοτέλεια στην κυρία Αντωνοπούλου και υποστηρίζει ότι η αναπληρώτρια υπουργός «κινείται στο πλαίσιο της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».
ΔΉΜΗΤΡΑ ΧΑΛΙΚΙΆ Γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας
ΡΆΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΎΛΟΥ Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας
Η συνέχεια της επιστολής της προς τον πρωθυπουργό, που κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και Νίκο Παππά, Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον γ.γ. του πρωθυπουργού Δημήτρη Τζανακόπουλο, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική και τα όσα αναφέρονται αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της ιδιότητας της κυρίας Χαλικιά: «Η αλήθεια για τη στάση της εν λόγω υπουργού είναι ότι αντιστάθηκα σε κακές (πάρα πολύ κακές) επιλογές διαχείρισης δημοσίου χρήματος που επιχειρεί, κυρίως με “αυτεπιστασίες”(δηλαδή απευθείας αναθέσεις σε κοινωνικούς εταίρους πολλών χιλιάδων ευρώ, πρακτική στην οποία διέπρεψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και έχει στιγματιστεί) ή άλλες πρακτικές που πριμοδοτούν τα μεγάλα ΚΕΚ, τη στιγμή που η κυβέρνησή μας έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές ότι πρόκειται να χτυπήσει αυτή τη διαπλεκόμενη αγορά».
Η κυρία Χαλικιά γίνεται πιο συγκεκριμένη στη συνέχεια της επιστολής της προς τον πρωθυπουργό: «Κορυφαίο παράδειγμα είναι το “περίφημο” 29-64 (πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας) και τις επιλογές που η ίδια η κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε να έχουμε μέσα, ώστε να αποκλείονται τα μικρά ΚΕΚ (υπάρχουν διαμαρτυρίες, επιστολές και τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση της πρόσκλησης που επιβεβαιώνουν τα προαναφερόμενα». Οι καταγγελίες της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού στην ίδια επιστολή-καταπέλτη για την αναπληρώτρια υπουργό προσθέτει: «Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένη να παρατηρήσω την “άναρχη εξειδίκευση του προγράμματος απασχόλησης ΕΣΠΑ 2014-2020”, κάτω από τις κατευθύνσεις της εν λόγω υπουργού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα από συγχρηματοδοτούμενους πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες καταπολέμησης της ανεργίας σε Αττική και Νότιο Αιγαίο. Για τα παραπάνω, έχω ενημερώσει γραπτά τόσο τον υπ. Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη όσο και τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση από το καλοκαίρι».
Οι επικριτές της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας  επισημαίνουν ότι ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί το περίφημο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ανεργίας για ηλικίες 29-64 ετών». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προγραμματιστεί από τη Ν.Δ., καταργήθηκε στη συνέχεια από την κυρία Αντωνοπούλου με την αιτιολογία ότι είχε σχεδιαστεί όχι για ανέργους, αλλά για συγκεκριμένους φορείς κατάρτισης και εταιρείες που θα απασχολούσαν για ορισμένους μήνες τους ανέργους, και έτσι υποσχέθηκε ότι το πρόγραμμα θα επανασχεδιαζόταν και θα προκηρυσσόταν το αργότερο τον Απρίλιο του 2015. Το σχέδιο της πρόσκλησης που βγήκε την περασμένη εβδομάδα στη διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας απέχει από τα υπεσχημένα, ότι οι άνεργοι θα λάμβαναν 5.500 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόσκληση, παίρνουν 600 ευρώ για την κατάρτιση και 2.000 ευρώ για τρίμηνη πρακτική άσκηση. Οπως καταγγέλλεται, όμως, τα ίδια θα πάρουν και τα ΚΕΚ! Οσο για την απασχόληση; Εκπτώσεις και εδώ: παρά τις υποσχέσεις για εγγυημένη απασχόληση 26.000 ανέργων, η πρόβλεψη τώρα περιορίζεται στους 10.000.
ellinasblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages