ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Με κεντρικό μήνυμα «Ισχυροί Δήμοι, για Δυνατή Ελλάδα» ξεκίνησε το ειδικό θεματικό συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στο Βόλο, με αντικείμενο την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους. Ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προσδιόρισε τo πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διοικητική μεταρρύθμιση με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού Κράτους, αλλά και την οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων.
Κατά το συνέδριο, οι συγκεκριμένες θέσεις με τις οποίες η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού έχει προσέλθει στον εθνικό διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου με στόχο τη διαμόρφωση ενός τελικού σχεδίου προτάσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Δεκεμβρίου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού είναι έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση, με την προϋπόθεση όμως οι δρομολογούμενες αλλαγές να μην είναι πρόχειρες και αποσπασματικές, αλλά ουσίας.
Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το νέο μοντέλο οργάνωσης του κράτους θα πρέπει να «κατοχυρώνει ένα πλαίσιο ισότιμης και ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που δεν θα αντιμετωπίζει την Αυτοδιοίκηση ως έναν θεσμό β’ κατηγορίας» και σημείωσε την ανάγκη να διασαφηνίζονται οι σχέσεις μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης. Παράλληλα τόνισε τη σημασία να δίνεται προτεραιότητα στο τοπικό επίπεδο με βάση την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας, δύο έννοιες πολύ βασικές για την Αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages