Κυπαρισσιακός και Μεσσηνιακός κόλπος στις έρευνες για Πετρέλαιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Κυπαρισσιακός και Μεσσηνιακός κόλπος στις έρευνες για Πετρέλαιο

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ!
Στην τελική ευθεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μπαίνουν οι διαδικασίες που αφορούν στην παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Στα υπό παραχώρηση οικόπεδα έχουν ενταχθεί δύο (το 10 και το 11) που εκτείνονται σε θαλάσσιες περιοχές του Κυπαρισσιακού και του Μεσσηνιακού κόλπου αντίστοιχα. Έπειτα από διετή προεργασία και ενώ ο σχετικός διαγωνισμός έληξε ύστερα από δίμηνη παράταση στις 14 Ιουλίου του 2015, η διαδικασία για την παραχώρηση θαλάσσιων «οικοπέδων» για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο φαίνεται να προχωρά προς υλοποίηση.
Προσφορές, μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί για το «οικόπεδο 2», καθώς και για τα «1» και «10» (ΕΛΠΕ). Η δε αξιολόγησή τους βαίνει προς το τέλος της και σύντομα αναμένονται νέες ανακοινώσεις από το υπουργείο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, η εταιρεία συνεργάζεται με κορυφαίους εξειδικευμένους διεθνείς ομίλους, αναγγέλλοντας ουσιαστικά τις συζητήσεις που κάνει με ξένους πετρελαϊκούς κολοσσούς. Πληροφορίες θέλουν να είναι, μεταξύ άλλων, η Exxon Mobil, Shell, Repsol κ.λπ. Ο ίδιος ο πρόεδρος επίσης, ανακοινώνοντας το επενδυτικό πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας ύψους 750 εκατ. – 1 δισ. ευρώ, συμπεριέλαβε σε αυτό τις έρευνες υδρογονανθράκων.
  *Πλατφόρμα στη θαλάσσια περιοχή της Κυπαρισσίας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages