ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΡΩΜΑΝΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ-ΡΩΜΑΝΟΥ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, με αφορμή τα όσα σημείωσε στην τελευταία του αναφορά ο Περιφερειάρχης, γύρω από τις αποζημιώσεις για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού. Ολόκληρη η μήνυση έχει ως εξής: ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ Κωνσταντίνου Αλεξ. Μαργέλη, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατοίκου Καλαμάτας, οδός Φραντζή 11. Κοινοποιούμενη: Στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
 κ. Εισαγγελέα, Στις τρεις τοπικές εφημερίδες της Καλαμάτας της 19ης Οκτωβρίου 2016 καθώς και στο από 18-10-2016 Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναγράφεται ότι ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα εξωπραγματικές αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι. Η ως άνω καταγγελία του έγινε, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και μάλιστα στον προαναφερόμενο ημερήσιο τύπο της Καλαμάτας και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναγράφονται οι εξής δηλώσεις του: «εμείς δεν διστάσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θεωρώντας ότι οι αποζημιώσεις που προέκυψαν μετά από αποφάσεις του Εφετείου ήταν υπερβολικές και προκαλούσαν το δημόσιο συμφέρον. Όταν είχα καταγγείλει δημόσια, σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα αποφάσεις για εξωπραγματικές αποζημιώσεις, που ποτέ δεν αιτιολογήθηκαν, ουδείς από την Αντιπολίτευση είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα δεν συμπαραστάθηκε στην αγωνιώδη κραυγή που έθεσα εκείνη την ώρα» Από το κείμενο των δηλώσεων αυτών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ομιλεί ξεκάθαρα για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στο Εφετείο Καλαμάτας και ειδικότερα καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέση δικηγόρων με δικαστές, που είχαν ως αποτέλεσμα εξωπραγματικές αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι.
Πέραν του αναμφισβήτητου γεγονότος ότι τα ως άνω καταγγελλόμενα είναι προφανώς ψευδή και αβάσιμα, σε καμία περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη πραγματικότητα και την αλήθεια. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό και οι ως άνω καταγγελίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί παραδικαστικών κυκλωμάτων, χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα, δεν αποτελεί απλά ένα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι Δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας καθώς και οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αλλά και Κυπαρισσίας, συλλειτουργοί και αυτοί της Δικαιοσύνης, επιτελούν με αμεροληψία και εντιμότητα το συνταγματικό τους καθήκον και δεν ανέχονται τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Η ως άνω επίθεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και μάλιστα με την ανωτέρω μορφή και ένταση, αφού ξεκάθαρα ομιλεί για δήθεν ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος σε σχέση με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών στον δρόμο Ρωμανού – Γαργαλιάνοι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθούν τυχαίες και αμελητέες, ούτε κατά συνέπεια, επιτρέπεται να περάσουν απαρατήρητες. Το νόημα και η σκοπιμότητα της βάναυσης αυτής επίθεσης κατά των δικαστών του Εφετείου Καλαμάτας και των δικηγόρων, είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Δυστυχώς, γίνεται επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από τους πολιτικούς, όταν οι αποφάσεις της τους «βολεύουν» τη δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν δεν τους είναι αρεστές, μιλάνε για διεφθαρμένους δικαστές, για παραδικαστικά κυκλώματα, για κατευθυνόμενη δικαιοσύνη και όποια άλλη κατηγορία μπορεί εύκολα να βρει ευήκοα ώτα.
Οι θεωρίες συνομωσίας και τα «σκοτεινά» και αναπόδεικτα σενάρια των κινήτρων είναι μεν ενδιαφέρον θέμα για να περνάει κανείς την ώρα του, αλλά αποκαρδιώνουν τους συμπολίτες μας και απογοητεύουν τους δικαστές και τους δικηγόρους, που κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, όπως έχουν συνταγματικό καθήκον. Αντιλαμβάνεσθε ότι με το να συκοφαντείται αστήρικτα ένας θεσμός, η Δικαιοσύνη, καθώς και οι συλλειτουργοί του, δικαστές και δικηγόροι, δημιουργείται πρόβλημα στην ίδια τη κοινωνία. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη ή να καταγγείλει με ονόματα τους επίορκους δικαστές και δικηγόρους, εφόσον γνωρίζει τέτοιους.
Η τοπική κοινωνία καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους δικαστές του Εφετείου Καλαμάτας (Ειρηνοδίκες, Πρωτοδίκες και Εφέτες καθώς και τους Εισαγγελείς), που στέκονται πάντα «φρουροί» στη διασφάλιση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Ζητώ άμεσα τη συνδρομή Σας για τη ποινική αξιολόγηση και αντιμετώπιση του περιεχομένου των προαναφερόμενων δηλώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη και την επιβολή των νόμιμων προβλεπομένων κυρώσεων. Συνημμένα έγγραφα: 1/ Το από 18-10-2016 Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2/ Απόκομμα της τοπικής εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ» της 19ης-10-2016 3/ Απόκομμα της τοπικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της 19ης-10-2016 4/ Απόκομμα της τοπικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ» της 19ης-10-2016 Καλαμάτα 20 Οκτωβρίου 2016 Ο Αναφέρων Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας (Κωνσταντίνος Αλεξ. Μαργέλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages