Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Τροχαία ατυχήματα, βλάβες στην παροχή ρεύματος ή νερού και χρυσές λίρες κυριαρχούν στα δημοφιλέστερα σενάρια, που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Το θέμα απασχολεί έντονα τις αστυνομικές αρχές, καθώς εγκληματικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές γραμμές του εξωτερικού, θέτουν στο στόχαστρο ηλικιωμένους, που ενδέχεται να έχουν χρηματικά ποσά στο σπίτι τους και προσπαθούν να τ' αποσπάσουν, χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού. "Αυτό που έχει παρατηρηθεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ότι παρά το ότι έχουμε αναρτήσει συμβουλές και δελτία τύπου στο διαδίκτυο, μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων δεν έχει ενημερωθεί για τη σχετική δράση επιτήδειων" επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχαήλ Μαριόλης, Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας. Αναφέρει παράλληλα ότι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων, που παρακολουθούν τις ενημερωτικές συναντήσεις της αστυνομίας, δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι τηλεφωνικές απάτες, παρά μόνο αν έχουν εμπλακεί σε αυτές οι ίδιοι ή γνωστά σε αυτούς πρόσωπα.
 Παρουσιάζοντας τα δημοφιλέστερα σενάρια στις τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους, που εξιχνιάζει η αστυνομία, γνωστοποιεί ότι στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα τροχαία ατυχήματα και οι επείγουσες ανάγκες νοσηλείας. "Εντείνεται πολύ ως περιπτωσιολογία η τηλεφωνική απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου θανατηφόρου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες ήδη γνωρίζουν αν κάποιος έχει γιο ή κόρη, του τηλεφωνούν και αναφέρουν ότι το παιδί του έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο, που σκοτώθηκε. Παρουσιάζονται ως αστυνομικοί και ζητούν χρήματα για να φροντίσουν να μην πάει το παιδί των ηλικιωμένων στη φυλακή" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μαριόλης και προσθέτει ότι αν οι ηλικιωμένοι συμφωνήσουν, τότε προγραμματίζεται συνάντηση για την παράδοση των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages