Πόλεμος ΚΕΔΕ – Σπίρτζη για τα περί ‘ημετέρων δημάρχων’ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πόλεμος ΚΕΔΕ – Σπίρτζη για τα περί ‘ημετέρων δημάρχων’

ΟΤΑΝ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ..
Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην ΚΕΔΕ και τον υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου που κάνει λόγο για «ημέτερους δημάρχους του παλαιοκομματισμού» και αναφέρεται σε υποθέσεις δημοσίων έργων και στις σχέσεις κυβερνήσεων και δημάρχων με μεγαλοεργολάβους.
Συγκεκριμένα η Κ.Ε.Δ.Ε. με ανακοίνωση της, εκφράζει “την έντονη διαμαρτυρία και ενόχλησή της για την ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη στην οποία γίνεται αναφορά, με αφορμή τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη λειτουργία των Δήμων η εφαρμογή του Ν. 4412/2016, σε «ημέτερους δημάρχους του παλαιοκομματισμού, του δικτύου των απευθείας αναθέσεων … αλλά και των μεγαλοεργολάβων που είχαν συνηθίσει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς».”

“Θα συνηθίσετε η χώρα αλλάζει σελίδα”

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ, στην οποία γινόταν λόγος για «απίστευτη πολιτική υποκρισία της ΝΔ. “Καταγγέλλει” τον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, τον οποίο υπερψήφισε στη Βουλή, στην οποία σημειώνοταν:
«Η πολιτική υποκρισία της ΝΔ δεν έχει όριο. Με τη σημερινή ανακοίνωση για «δήθεν πάγωμα» των δημοσίων έργων διαψεύδουν και τον εαυτό τους. Ξέχασαν φαίνεται ότι είναι οι ίδιοι μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισαν επί της αρχής τον περασμένο Αύγουστο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το Νόμο 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών. Τον ίδιο Νόμο που σήμερα κατηγορούν.
Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους για την πελατεία των «υμετέρων» δημάρχων και Περιφερειαρχών του παλαιοκομματισμού, του δικτύου των απευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών σε κάθε τοπική κοινωνία, αλλά και μεγαλοεργολάβων που επί χρόνια είχαν συνηθίσει σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις δημοσίων έργων, κάνοντας πάρτι για τους ολίγους και εκλεκτούς, με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages