ANHΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ANHΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο θανάτωσης ζώων συντροφιάς μέχρι οικόσιτα όπως συνέβη στους Γαργαλιάνους, σε περιοχές της Τριφυλίας χωρίς να υπάρχει στρατηγικό σχέδιο από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του φαινομένου, παρά την αυστηρή ευρωπαική και εθνική νομοθεσία. Μετά τα περιστατικά σε Φιλιατρά, Μάραθο, Γαργαλιάνους σημειώθηκε νέο κρούσμα στο Κοπανάκι με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε κάτοικοι της περιοχής προς τον Αντιδήμαρχο κ. Μερκούρη Γιάννη για δηλητηριάσεις σκύλων στο Κοπανάκι. 
Πιο αναλυτικά η πολίτης κα Καλλιρροή Χαραλαμποπούλου σύμφωνα με το kopanakinews, απευθυνόμενη στον κ. Αντιδήμαρχο αναφέρει ότι "με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι το βράδυ της 12ης Φεβ. 2019 παρουσιάστηκαν περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων σκύλων στο Κοπανάκι. Είναι απαράδεκτο να προβαίνουμε σε ακραίες τακτικές και ενέργειες (φόλες). Τέτοιου είδους παράνομες και απάνθρωπες ενέργειες χαρακτηρίζουν τόπους και ανθρώπους χωρίς πολιτισμό και αξιοπρέπεια. 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ; 
Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την ισχύουσα Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης η προστασία των εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων. Είναι υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται σε όσους νομίζουν πως η φόλα και τα βασανιστήρια επιτρέπονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, έως ένα βαθμό, είναι υποχρέωση του Δήμου η εκπαίδευση των πολιτών, με προγράμματα και ενημερωτικό υλικό, ώστε να αποκτήσουν παιδεία και αισθήματα φιλικά προς το περιβάλλον και τα ζώα, όπως σε όλες τις εξελιγμένες χώρες. Παρακαλώ, προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι δράστες και να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα που δυσφημούν το Κοπανάκι." καταλήγει η κάτοικος της περιοχής προβληματίζοντας όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages