ΒΑΡΙΕΣ ΑΜΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΒΑΡΙΕΣ ΑΜΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Ο λόγος μας για τα προβλήματα των Φιλιατρών, της πόλης μας είναι και θα είναι λόγος καρδιάς και ταυτόχρονα λογικής. Γεμάτος δύναμη, θέληση, γνώση κι ανιδιοτέλεια. Ώστε ν΄ ανατραπεί η πορεία σε ελεύθερη πτώση, η πορεία ερημοποίησης των Φιλιατρών.
Στις 20/01/2019, υπήρξαν ζημιές λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. Δυστυχώς η βροχή συνεχίστηκε, δυστυχώς κι οι ζημιές. Ζημιές στο παραμελημένο εντελώς οδικό δίκτυο αστικό κι αγροτικό. Από θαύμα δεν είχαμε θύματα. Πλημμύρες σε θερμοκήπια, φυτεμένα αλλά κι αφύτευτα. Σε χωράφια έτοιμα για φύτευση πρωϊμότατου καρπουζιού. Σε χωράφια που  οι ετοιμασίες για φύτευση καρπουζιού προχωρούσαν κανονικά. Πλημμύρες σε ελαιοπερίβολα. Κι εκεί υπάρχουν ζημιές, οι οποίες δεν φαίνονται αμέσως, αλλά υπάρχουν. Αυτή είναι η εικόνα μιας καταστροφικής πραγματικότητας για τους αγρότες που πρέπει να αποζημιωθούν, για την οικονομία της πόλης, του Καλλικρατικού δήμου και την εθνική οικονομία. Όποιος το αμφισβητεί αυτό είναι θρασύς, ανεύθυνος ή εξυπηρετεί σκοπιμότητα.
Ο Δήμαρχος του facebook μαζί με την δημοτική αρχή της ενοχής, της βαριάς αμέλειας της καταστροφικής για τα Φιλιατρά διοικητικής – πολιτικής πρακτικής, δήλωσε στην έγκριτη εφημερίδα “Θάρρος” στις 24/01/2019: “Παρότι η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό των ρεμάτων με απόφαση της κυβέρνησης πέρασε στις περιφέρειες ο Δήμος της Καλλικρατικής Τριφυλίας, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες σ΄ αυτό το αντικείμενο δραστηριότητας”. Δεν θ΄ ασχοληθούμε πλατιά τώρα γιατί μεταβίβασε η κυβέρνηση τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιφέρειες. Επιγραμματικά θ΄ αναφέρουμε σιγουρότατα την καλύτερη οργάνωση των Περιφερειών σε σύγκριση με τους Καλλικρατικούς Δήμους στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών, συν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που το επέβαλαν.
Κύριοι της δημοτικής αρχής, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το ίδιο και η βαρύτατη αμέλεια διοικητικής πρακτικής, στις εποχές του νεοφιλελευθερισμού μεγάλωσαν λίγο τα ποδάρια αυτά δυστυχώς. Να είστε όμως σίγουροι ότι ο δρόμος χαράχτηκε για να κοντύνουν. Οπότε ρωτάμε δημόσια το Δήμαρχο και την κουστωδία του (εκείνους που κάνουν τα θελήματά του με τον ανάλογο ωφελιμισμό, σε πολιτικό επίπεδο πάντα):
  • καθάρισε την αντιπλημμυρική τάφρο καθώς και τα υποστηρίγματά της μεγάλα χαντάκια που είχαν δημιουργήσει οι παλιοί Φιλιατρινοί ώστε να υπερασπίζεται η πόλη μας από νεροποντές – καταιγίδες; Το 2015, 2016, 2017 και το 2018 εν μέρει, γιατί πήρε την αρμοδιότητα η περιφέρεια, είπαμε…
  • πότε ακριβώς η Κυβέρνηση μετέφερε τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιφέρειες;
  • πώς καθορίζονται επιτέλους αυτά τα ρέματα, για να μην πηγαίνουμε από τον Άννα στον Καϊάφα;
  • με τα μεγάλα χαντάκια – γράνες που δεν είναι ρέματα, τι προβλέπεται; Είναι στην αρμοδιότητα των Καλλικρατικών δήμων; Αν ναι ποιές υπηρεσίες του Δήμου έχουν την ευθύνη; Ποιό ήταν το οργανόγραμμα – μελέτες αυτών των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους συνθηκών;
  • Το 2017 κατατέθηκε αίτημα στην Τεχνική Υπηρεσία για τον καθαρισμό συγκεκριμένου χάντακα. Μέχρι σήμερα δεν απαντήθηκε το αίτημα, δεν καθαρίστηκε το χαντάκι και αυτονόητα πλημμύρισαν και καταστράφηκαν. Εξηγήστε δημόσια αυτή τη διοικητική πρακτική.
Στις 15/11/2017, ισχυρότατες βροχοπτώσεις στην Αττική και συγκεκριμένα στη Μάνδρα είχαμε 24 νεκρούς λόγω βαρύτατης αμέλειας των δήμων και της περιφέρειας, διότι είχαν καταργήσει λειτουργώντας με τη λογική του κέρδους την αντιπλημμυρική σοφία της φύσης, μπαζώνοντας ρέματα και χαντάκια. Αντιπλημμυρικά έργα ανύπαρκτα και σε καθυστέρηση μέχρι και σήμερα ώστε να υπάρχει τρόμος στα μυαλά – καρδιές των ανθρώπων για μια ενδεχόμενη νεροποντή. Γεγονότα εφιάλτες. Δυστυχώς μόνο για τους απλούς ανθρώπους κι όχι για τους μεγαλοσχήμονες αυτοδιοικητικούς ταγούς, υβρίδια αστικών κομματικών σωλήνων.
Προτρέπουμε το Δήμαρχο συν όλη την κουστωδία του, ν΄ αλλάξουν έστω και τώρα, στο τέλος της δημαρχοντίας τους μυαλό. Να διοικήσουν τον τόπο με σημείο αναφοράς το δημόσιο συμφέρον. Να είναι σαφέστατος στις απαντήσεις που θα δώσει.  Έχουν γνώση και μνήμη οι φύλακες της πόλης των Φιλιατρών. Μιας κι έχουν μνήμη και γνώση, απαριθμούμε τα μηχανήματα που υπήρχαν στο Δήμο Φιλιατρών για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών κι όχι μόνο: δύο (2) τσάπες, αλήθεια που βρίσκονται; Για να βοηθήσουμε σε επίπεδο μνήμης, η μια απ΄ αυτές είναι εδώ και χρόνια στο συνεργείο. Πώς εξηγείται αυτό; Αν όχι ως αποδόμηση υπηρεσιών προς τους πολίτες (νεοφιλελεύθερη λογική) με στόχο την ιδιωτικοποίηση δηλαδή το πέρασμα πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η άλλη τσάπα που βρίσκεται; Το γκρέιντερ που βόσκει; Λεν ισχυρές φήμες ότι κουβαλάει σταυρούς – ψηφαλάκια σε αστέρες της αυτοδιοίκησης, παράγοντας έργο ελάσσονος σημασίας μπροστά στην προφύλαξη των ζωών μας, των σπιτιών μας και του τεράστιου παραγωγικού πρωτογενή τομέα της πόλης των Φιλιατρών. Της ατμομηχανής κίνησης του Καλλικρατικού Δήμου σε οικονομικό επίπεδο. Και με τεράστια συνεισφορά στην εθνική οικονομία.
Συντοπίτες αργήσαμε. Αργήσαμε πολύ. Μα τώρα ο δρόμος χαράχτηκε από τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Και θα πούμε το δικό μας τραγούδι. Εκείνο το τραγούδι που θα φέρει την πόλη στα πάνω της. Εκείνο το τραγούδι που θα δώσει δύναμη στη γειτονιά, δύναμη στη συνοικία. Δύναμη στον απλό συμπολίτη μας που παίρνει τηλέφωνο να υποδείξει κάτι το κακώς κείμενο και τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Υπάρχουν αποδείξεις πάμπολλες γι΄ αυτά. Ταυτόχρονα ν΄ ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες λογικές, να σεβόμαστε και να υπερασπίζουμε την κοινωνική ιδιοκτησία που στην περίπτωσή μας είναι το μικρό αντιπλημμυρικό: η γράνα και το χαντάκι. Να τα καθαρίζουμε.
Φιλιατρινοί αγωνιζόμαστε με πάθος, με σταθερότητα για μια καλύτερη πόλη και για έναν καλύτερο κόσμο. Αγωνιζόμαστε με το λαό των Φιλιατρών, σε συμπόρευση. Για να επιτύχουμε το αυτοδιοίκητο: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.
Για το Τοπικό Συμβούλιο ψηφίζουμε: ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages