Ένα βήμα πριν από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Ελιάς και Ελαιόλαδου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκε στην πρόταση του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου για την προστασία και ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων.
«Η δομή αυτή, σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΕΤΕΚ), θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τονίζει στην «ΥΧ» ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, Γιώργος Ζακυνθινός, συμπληρώνοντας πως «η δομή θα εξυπηρετήσει εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, σκοπούς αριστείας και επιχειρηματικότητας της περιφέρειας και παράλληλα θα αποτελέσει ένα πιλοτικό εργαλείο για τη στήριξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της χώρας».
Όπως μας εξηγεί, ζητήθηκε από την περιφέρεια να οργανωθεί αυτή η δομή στο θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο Τροφο-θρεπτικών Προϊόντων (Nutraceuticals) και Λειτουργικών Τροφίμων του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΤΡΟ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπου έχει ήδη ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια χαρτογράφησης στη Μεσσηνία.
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Παρατηρητήριο Ποιότητας Μεσσηνιακού ελαιολάδου
Tags
# αγροτικά
# messinia
# news
Share This
About Freegr network
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο freegr@gmail.com. Ακούμε τις απόψεις σας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου