Δημάρχους δεν βγάζουν οι παρέες και τα σενάρια! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Δημάρχους δεν βγάζουν οι παρέες και τα σενάρια!

ΚΑΘΩΣ ο καιρός περνάει κι έρχεται η άνοιξη η πανσπερμία υποψηφίων δημάρχων ανά την Ελλάδα, ελέω απλής αναλογικής, κάνουν όνειρα … εαρινής νυχτός για επικράτηση στις εκλογές!
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ
Γέμισε ο τόπος «ανεξάρτητους», αλλά οι περισσότεροι περιμένουν να … κρεμαστούν ή να κολλήσουν σε κάποιο «κολιτσάκι» κομματικού άρματος! Αυτό κυρίως αφορά τους «γαλάζιας» απόχρωσης, που στη Μεσσηνία, πλην της Μεσσήνης, έχουν γίνει … 3Χ7 = 21!!!
Από την άλλη πλευρά στη «φάρμα» της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, δεν λέει να … ευδοκιμήσει το «προοδευτικό μέτωπο» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως και στις βουλευτικές εκλογές με την πόλωση και τις παροχές κρατηθεί ψηλά!
Έτσι στις δημοτικές εκλογές δεν υπάρχει αντιστοίχιση των αυτοδιοικητικών του δυνάμεων με εκείνες της παλιάς και ισχυρής «προοδευτικής παράταξης». Γι’ αυτό και στο χώρο υπάρχουν αυτονομήσεις και «ανεξαρτησίες», που ονειρεύονται για τους εκλεκτούς τους δημαρχιλίκια και μερίδιο εξουσίας και δεν θέλει κανένας να ακούει για «χρίσματα» και στηρίξεις.
Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν … μασάνε κουτόχορτο! Γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά κυρίως δεν παραμυθιάζονται με τον κάθε τζιτζιφιόγκο υποψήφιο, που χωρίς πολιτικό, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό αντίκρυσμα μπαίνει στο «παιχνίδι» για την εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Συμπέρασμα: Οι παρέες, οι επιθυμίες και τα φανταστικά σενάρια, δεν βγάζουν δημάρχους! Αν δεν υπάρχει κοινωνική αναφορά, αυτόνομος αυτοδιοικητικός λόγος, επάρκεια γνώσεων και εμπειριών, ρεαλιστικό πρόγραμμα και αξιοπιστία … θαύματα δεν γίνονται! Ας προσγειωθούν, λοιπόν, ας κοιτάξουν τους πολίτες κατάματα αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages