5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟΝ..ΜΥΘΙΚΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟΝ..ΜΥΘΙΚΟ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

5 ΧΡΟΝΙΑ εγκατάλειψης μετρά πλέον το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας που βρίσκεται στην Τριφυλίας καθώς οι εξαγγελίες για την ανάδειξή του από τις 2 περιφέρειας δεν έχουν πάρει σάρκα και οστά, καθώς μόνο πρόσφατα επιταχύνθηκε ένα σημαντικό οδικό έργο για την ασφάλεια των επισκεπτών...Το Πλατάνια -Νέδα που δημοπρατήθηκε πρόσφατα κι ευτυχώς μπορεί να αποκατασταθεί πριν τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019. 
ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ 
Ο επίγειος παράδεισος, με απίστευτη βλάστηση, νερά, καταρράκτες και φυσική ομορφιά που κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, όπως την άνοιξη και τους θερινούς μήνες, για να θαυμάσουν την πολύχρωμη βιοποικιλότητα που διαθέτει η Νέδα. Η πλειοψηφία των επισκεπτών, αγκαλιάζουν τον τουρισμό περιπέτειας, αγροτουρισμού μαζί με εναλλακτικές μορφές που διαθέτει η ροή του ποταμού κοντά στο χωριό Πλατάνια, όπου μπορείς να θαυμάσεις το μοναδικό πέτρινο γεφύρι, τους καταρράκτες και τις λίμνες του ποταμού. Η διαδρομή ωστόσο που βελτιώθηκε από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, βρίσκεται αντιμέτωπη για καιρό με την φθορά του χρόνου δεδομένου ότι σε ορισμένα σημεία ο κίνδυνος είναι ορατός για τους επισκέπτες. 
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 
Χωματόδρομος, με μεγάλες κλίσεις, χωρίς ίχνος από ολοκληρωμένο προστατευτικό πλέγμα στα κατακόρυφα βράχια, που κρέμονται επάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Σε μερικά μονοπάτια τόσο οι πλημμύρες και η διάβρωση είναι επικίνδυνη καθώς το ποτάμι μπορεί να συσσωρεύσει χώματα και πέτρες, ενώ αρκετές δεκάδες ρίζες δέντρων απογυμνώθηκαν. Τα ξύλινα κιγκλιδώματα από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, παραμένουν σε πλήρη εγκατάλειψη. 
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΨΗΦΟΥΣ.. 
Τη Νέδα την θαυμάζουν έλληνες και ξένοι καθώς την διαφημίζουν κιόλας. Ωστόσο ο Δήμος Τριφυλίας, οι περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στο φυσικό σύνορο των Νομών Μεσσηνίας και Ηλείας δεν έχουν προχωρήσει σε έμπρακτες αποδείξεις για την μυθική...Νέδα. Προεκλογικά θα την θυμηθούν ξανά και μαζί με τις υποσχέσεις όποιων παραγόντων βουλευτών, αιρετών και μη μέχρι να την ανακαλύψουν μετά από μια ακόμα τετραετία. 
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages