ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Δήλωση Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου -Αν. Γραμματέα Ποιότητας Ζωής ΝΔ κ. Άγγελου Χρονά με αφορμή τις πρόσφατες μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας:

«Η Υγεία οφείλουμε και πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη.
Ένα σύστημα υγείας που δεν είναι προσβάσιμο, δε λειτουργεί, ταλαιπωρεί τους ασθενείς και δε σέβεται τις ανάγκες τους,είναι ένα σύστημα υγείας που δεν έχει στο επίκεντρό του τον ασθενή.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εδώ και καιρό με ευθύνη της Κυβέρνησης.
Τα όσα συμβαίνουν με τις πρόσφατες -φωτογραφικές- μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ο χρόνος που γίνονται, είναι άκρως προκλητικά.
Ειδικότερα, μάλιστα, όταν πρόκειται για ειδικότητες που είναι απολύτως απαραίτητες και καθοριστικές για την λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Οι πρόσφατες μετακινήσεις δημιουργούν μια σειρά επιπλέον ελλείψεων στις ήδη υπάρχουσες:
Η Παθολογική Κλινικήλειτουργεί με 3 ειδικευμένους και μία εξ΄αυτών είναι από το Κ.Υ. Φιλιατρών. Στη Χειρουργική Κλινική υπάρχουν δύο επικουρικοί των οποίων η θητεία λήγει άμεσα χωρίς κάποια πρόβλεψη. Στην Καρδιολογική Κλινική υπάρχειμόνο ένας καρδιολόγος, ο οποίος κάνει τουλάχιστον 10 εφημερίες και τις υπόλοιπες ημέρες το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο. Την ίδια ώρα η Νεφρολογική Κλινική, αν γίνει η μετακίνηση Ιατρού, θα παραμείνει ακάλυπτη.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί! 
Η πρόταση της ΝΔ για την Υγεία δίνει ουσιαστική λύση στα χρόνια και λιμνάζοντα προβλήματα του κλάδου με επαρκές ιατρικό προσωπικό στις δομές υγείας και τρεις βασικές κατευθύνσεις: την πρόληψη, την αξιοπρεπή περίθαλψη και το καλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος».
Υ.Γ. : Mάλλον ο κ.Χρονάς δεν έμαθε τι συζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας για το θέμα του νοσοκομείου, από γιατρούς που υπηρετούν αλλά κυρίως γιατί έγιναν οι μετακινήσεις....αλλά κυρίως πόσες προσλήψεις έγιναν επί Ν.Δ. οεο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages