ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για το..προεκλογικό κλίμα με αφορμή την...επιχειρούμενη αυτονομία των Φιλιατρών αποτελεί η επιστολή προς τους Τριφύλιους που ανέβασε στα κοινωνία δίκτυα, ο καταξιωμένος συμπατριώτης μας και επιστήμονας Γιώργος Κορμάς για το θέμα. Πιο αναλυτικά γράφει παραθέτοντας την μεγάλη προσπάθεια Κυπαρίσσιου που έφερε το ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά με δική του πρωτοβουλία.
Βρήκαμε την φωτογραφία των εγκαινίων από τον Κυπαρισσίο Τάκη Κορμά τον οποίο γνωρίζουμε επί δεκαετίες παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και δίπλα μάλιστα παρακολουθεί ο Γ. Μπακούρος. Δείτε την ανάρτηση:
"Επιστολή προς Τριφυλιους.
 Με προσοχή παρακολουθώ συλλόγους από τα Φιλιατρά να ζητουν να αυτονομηθουν από τον νυν Δήμο με την αιτιολογία ότι τα Φιλιατρά έχουν αδικηθεί από τις άλλες πόλεις. Μάλιστα αναφέρουν ότι δεν υπάρχει άλλος Δήμος με τρεις μεγάλες πόλεις. Θέτω κάποιες σκέψεις. 
1.Υπαρχει ο Δήμος Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη. 
2.Θεωρω αδιανόητο και άκρως διχαστικο να χρεώνουμε στους δημότες που κατοικούν σε άλλες πόλεις τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη των Φιλιατρών. 
3.Αν τα προβλήματα προέρχονται από χειρισμούς του Δήμου η της κεντρικής εξουσίας την ευθύνη την έχουν οι εκλεγμένοι και όχι οι άλλες πόλεις και πολύ περισσότερο οι δημοτες 
4.Οταν δήμαρχος ήταν Φιλιατρινος τα Φιλιατρά είχαν λύσει ολα τα προβλήματα τους και οι άλλοι δήμοι υπέφεραν? 
5.Ειναι σίγουροι αν τα Φιλιατρά ξαναγίνουν αυτόνομος Δήμος τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Έχουν κάνει μελέτες. Έχουν συγκεκριμένα επιχειρήματα. Γιατί η υπάρχουσα λογική λέει ότι μεγαλύτεροι Δήμοι έχουν μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης 
6.Εχουν δίκιο σε πολλά θέματα αλλά δεν φταίνε οι υπόλοιποι για ότι μας συμβαίνει έχουμε και εμείς πάντα ευθύνη. Τέλος ένας μεγάλος φορέας ήρθε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή το ΕΚΑΒ και ηρθε στα Φιλιατρά από Κυπαρισσιο αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ. 
Ο λόγος από ότι θυμάμαι ήταν γιατί η τοποθεσία του Δήμου κάλυπτε όλον το Δήμο υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές κτλ και όχι η πόλη που μεγάλωσε ο υπεύθυνος. Η διχόνοια κάνει κακό σε όλους. Η διεκδίκηση είναι δικαίωμα. Τα επιχειρήματα διχασμου όμως μας βρίσκουν απέναντι γιατί αγαπάμε την Τριφυλία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages