Ο ΣΑΡΜΑΤΖΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο ΣΑΡΜΑΤΖΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ..

Σεβόμενος την Εθνική εορτή της 25 Μαρτίου δεν απάντησα άμεσα στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας και του Κύριου Κουκούμη.
Και αυτό γιατί πραγματικά αυτές τις μέρες καλό είναι την προσοχή μας να την αφιερώνουμε στις εκδηλώσεις και στις τιμές για την επανάσταση του 1821
Θα το κάνω σήμερα λοιπόν χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν αλλά υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου, ζώντας σε μία χώρα που δυστυχώς ο καθένας εύκολα μπορεί να με χαρακτηρίζει «εκπρόσωπο των αστικών κομμάτων στα επαγγελματικά σωματεία», και να πρέπει εγώ τώρα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Ας είναι λοιπόν, θα το κάνω και αυτό.
Απουσιάζει παντελώς ο κύριος Κουκούμης από τα Φιλιατρά.
Δεν τα επισκέπτεται σε τακτή χρονική βάση εξ΄ όσων γνωρίζω, και όπως θα απαιτούσε η πραγματική ενασχόληση του με τα τοπικά προβλήματα των Φιλιατρών.
Προφανώς και δεν συνυπολογίζονται στο πλαίσιο αυτό οι λίγες προεκλογικές επισκέψεις του.
Ακόμα και έτσι αν έκανε ίσως τον κόπο να ρωτήσει τους εκπροσώπους της τοπικής του κόμματος του στα Φιλιατρά θα αντιλαμβανόταν ότι έκανε λάθος να με χαρακτηρίσει «εκπρόσωπο αστικών κομμάτων» με τον μανδύα του ανεξάρτητου» αλλά ούτε αυτό το έκανε.
(Δεν έχει σχέση με συγκεκριμένα κόμματα η αγανάκτησή μου, το ίδιο θα με πείραζε να με θεωρούσαν εκπρόσωπο οποιουδήποτε κόμματος).
Και το πλέον προσβλητικό είναι αυτό που αφήνεται να εννοηθεί.
Ότι η δραστηριοποίησή μου στον εμπορικό σύλλογο Φιλιατρών και οι στο πλαίσιο αυτής τοποθετήσεις μου δεν αποτελούν παρά το μέσο για την εκφορά πολιτικού λόγου, υπαγορευόμενου κατ΄ αυτόν από τα αστικά κόμματα.
Διότι, ασχέτως του ότι προσωπικά τυχαίνει να μην συντάσσομαι με κάποιο κόμμα, δεν είναι κατακριτέα η πολιτικοποίηση σε μια δημοκρατική χώρα.
Είναι όμως κατακριτέο να χρησιμοποιεί κανείς τη δράση του σε επιμέρους συλλόγους ως βήμα για την προώθηση κομματικών θέσεων.
Αυτό μου προσάπτεται με αυτήν την ανακοίνωση και δεν μπορώ παρά να αντιδράσω.
Η ενασχόλησή μου με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης μου δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να με θεωρεί εκπρόσωπο κανενός κόμματος.
Αν ήταν όμως μόνο αυτά ίσως και να μην απαντούσα και ας με έθιγε η ανακοίνωση.
Το τραγικό είναι όμως ότι «για την ταμπακιέρα κουβέντα» στην ανακοίνωση.
Κύριε Κουκούμη εκτός από τις πολιτικές απόψεις σας ο κόσμος στις δημοτικές εκλογές σας ψηφίζει για να συμμετάσχετε ενεργά στα τοπικά προβλήματα.
Δεν είμαι αντίθετος φυσικά με τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα που θίγετε και μάχομαι και εγώ για αυτά.
Στο μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσής σας μάλιστα συμφωνώ παρ’ όλο που ίσως δεν το πιστεύετε.
Αλλά αυτά ισχύουν ομοίως για όλη την Τριφυλία, ενώ αυτά που ανέφερα εγώ κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας (και που επιμελώς δεν αναφερθήκατε) έχουν διαφορετική επιρροή στην εμπορική κίνηση, την οικονομία αλλά και κοινωνική ζωή της κάθε πόλης.
Με άλλα λόγια η αντιμετώπιση από την πολιτεία και τον δήμο της πόλης των Φιλιατρών δεν είναι επί ίσης όροις με τις όμορες πόλεις.
Αυτό λέω, μήπως διαφωνείτε;
Εδώ τίθενται συγκεκριμένα ζητήματα.
Τα φιλιατρά έχουν υποστεί αλλεπάλληλες αδικίες εδώ και πολλά χρόνια.
Κάθε επιπλέον γεγονός που συμβαίνει λοιπόν εις βάρος των Φιλιατρών δεν μπορούν τα Φιλιατρά να το αντιμετωπίζουν σαν μεμονωμένο γεγονός και να λέμε δεν τρέχει τίποτα.
Εάν δεν θέλετε να βάζουμε θέμα αυτονόμησης του δήμου Φιλιατρών , πείτε να γίνει το προφανές.
Να μικρύνει ο Δήμος Τριφυλίας
να γίνει ποιο λειτουργικός,
να έρθει η έδρα του δήμου Τριφυλίας με τις υπηρεσίες στα Φιλιατρά
(1 αστυνομικό τμήμα πολυδύναμο στα Φιλιατρά, γεωργική υπηρεσία στα Φιλιατρά όπως κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν μαζί με το άνοιγμα της γεωργικής Σχολής στο Κ.Ε.Γ.Ε. Φιλιατρών, αξιοποίηση του Ε.Κ.Α.Β. που ακούμε ότι ήδη μαγειρεύεται να μεταφερθεί, 1 υποθηκοφυλακείο στα Φιλιατρά, 1 Ειρηνοδικείο στα Φιλιατρά)
όπως είναι το λογικό καθ` ότι είμαστε το γεωγραφικό μέσο ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα όλοι.
Να πάρουμε δηλαδή τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αναλογούν στα Φιλιατρά.
Και αυτά μεταξύ άλλων είναι τα οφέλη του κέντρου και η ανάδειξη και υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα στη παραγωγή, στον οποίο είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς.
Σας ερωτώ λοιπόν:
  • Ο δήμος Τριφυλίας είναι φυσιολογικός δήμος;
Υπάρχει ανάλογός του στην Ελλάδα με 3 διπλανές ισάξιες κωμοπόλεις και αν ναι ποιες είναι αυτές;
Τώρα με το καινούργιο σύστημα της απλής αναλογικής στους δημοτικούς συμβούλους και αφού από ότι φαίνεται οι υποψήφιοι προς το παρόν είστε 8
ο πρώτος θα πάρει παραπάνω από 20- 25% ;
Εάν πράγματι πάρει τόσο θα βγάλει το πολύ 7 συμβούλους σε ένα δημοτικό συμβούλιο 27μελές αν δεν κάνω λάθος.
Πως θα διοικήσει έναν δήμο στον οποίο δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο Τριφυλιακή συνείδηση και ο καθένας κοιτάει την πόλη του.
Ο δήμαρχος για να έχει την πλειοψηφία μήπως είναι πιθανό να εκβιάζεται από τους «συνεργαζόμενους» αντιδημάρχους που θα ορίσει
ώστε να έχει την πλειοψηφία;
Πως θα εφαρμόσει την πολιτική του;
Τις δύο τελευταίες περιόδους που ήσασταν στο δημοτικό συμβούλιο διακρίνατε να υπάρχει Τριφυλιακή συνείδηση στους δημοτικούς συμβούλους;
Μήπως κοροϊδευόμαστε;
  • Αν ήταν να γίνει σώνει και καλά και με τις 3 πόλεις μαζί ποιο είναι το γεωγραφικό μέσον;
Είναι λογικό να είναι έδρα η Κυπαρισσία? Μήπως έπρεπε να είναι τα Φιλιατρά;
Πως έγινε η επιλογή της έδρας;
Ήταν άραγε την επίμαχη περίοδο υπουργός καταγόμενος από την Κυπαρισσία στην κυβέρνηση;
Βλέποντας τον παραλογισμό να συμβαίνει για πολλοστή φορά δεν σας ξένισε να αντιδράσετε;
Μήπως σας βόλεψε;
Και εν πάσει περιπτώσει με τι θάρρος βάζετε για υποψήφιος σε ένα δήμο που είναι όντως παράλογος.
  • Και αφού εκλεχτήκατε δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών, γιατί δεν επισκέπτεστε τα Φιλιατρά με σκοπό να μιλήσετε με τον κόσμο και να αντιληφθείτε το αίσθημα της αδικίας -που προφανώς αγνοείτε- που υπάρχει στον κάθε Φιλιατρινό πολίτη;
  • Για όσο υπήρχε και θα υπάρχει ακόμα αυτός ο δήμος προσπαθήσατε καθόλου να αναδείξετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και να πιέστε την δημοτική αρχή να τα υπηρετήσει με την πολιτική της ,όντας μέλος του δημοτικού συμβουλίου;
  • Κάνατε ας Πούμε την πρόταση να έρθει η γεωργική υπηρεσία στα Φιλιατρά;
  • Με το αστυνομικό τμήμα πως και δεν είπατε το λογικό;
Να γίνει ένα και στο κέντρο;
  • Συμφωνείτε η όχι ότι έπρεπε να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και να υπήρχε στόχευση από τον δήμο προς ανάδειξη τους.
  • Μήπως ένα από αυτά ήταν τα Φιλιατρά να πάρουν τα οφέλη του κέντρου προς εξυπηρέτηση όλων των Τριφύλιων και όχι μόνο των Φιλιατρινών αντί να εφαρμόζετε η πολιτική των δύο άκρων( οι Γαργαλιάνοι ας μην πανηγυρίζουν για αυτό, είναι παροδικό, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταλάβουν τι εννοώ)
  • Έχετε κάνει καμιά ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την γεωργική σχολή την οποία τόσο πολύ απαξιώνετε; Και γιατί τόση απαξίωση ;
  • Γιατί σας φαίνεται παράξενο το ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να δημιουργείς συνθήκες ανάγκης καθημερινής σχεδόν φυσικής παρουσίας των Φιλιατρών στην Κυπαρισσία;
  • Και εν πάσει περιπτώσει γιατί σας φαίνεται παράξενο το ότι είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να δημιουργείς συνθήκες ανάγκης καθημερινής σχεδόν φυσικής παρουσίας του καταναλωτικού κοινού στην Κυπαρισσία;
Σας προτρέπω να ρωτήσετε συγγενείς ή γνωστούς, ελεύθερους επαγγελματίες που θα ήταν η άποψή τους εάν, με κάποιο τρόπο, δημιουργούνταν συνθήκες ώστε το αγοραστικό κοινό τους να επισκέπτεται καθημερινά διπλανές πόλεις; Δεν θα αντιδρούσαν;
Και αφού αντιδρούσαν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, τοποθετούμενος στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης, πως θα τους φαινόταν ο εκπρόσωπος της πόλης του στο δημοτικό συμβούλιο, να αντιμετώπιζε τουλάχιστον σκωπτικά την τοποθέτηση αυτή που αν μη τι άλλο είναι προφανής;
Η πόλη που ζείτε έχει ευνοηθεί 40 χρόνια συνεχόμενα όντας μια δημοσιοϋπαλληλική πόλη που στηρίχθηκε στην εισροή του κόσμου προς το νοσοκομείο και τις
υπηρεσίες και αξιοποιώντας αυτήν την εισροή εξέλιξε και την εμπορικότητας της.
Ο τουρισμός τώρα τελευταία έχει γίνει σημαντικά μετρήσιμο μέγεθος για την περιοχή και φυσικά και για την Κυπαρισσία.
Αυτό κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να ήταν και το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης αυτής και σε συνδυασμό με το λιμάνι να υπάρχει μια στόχευση του Δήμου και των ανθρώπων της Κυπαρισσίας να αναπτυχθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Όχι όλα στην Κυπαρισσία,
Να αστικοποιήσουμε μια περιοχή εις βάρος των υπολοίπων!!!
Η δικιά μου πόλη το αντίθετο, έχει αδικηθεί πολλές φορές.
Ας μην τις αναφέρω τις γνωρίζουν όλοι!
Προσφέροντας μάλιστα ασύγκριτα περισσότερα μέσω της πρωτόγεννούς παραγωγής πλούτου, προς το κράτος.
Από την μία σε όποια συζήτηση και αν γίνει μας λέτε αυτά πέρασαν ας τα ζήταγαν οι γονείς σας.
Από την άλλη αν δεν τα ζητήσουμε και εμείς τώρα τα ίδια θα λέτε και στις επόμενες γενιές… ας τα ζητούσαν οι γονείς σας.
Αυτό κάνουμε λοιπόν ζητάμε αυτά που μας αναλογούν για να μην μας κατηγορούν οι επόμενες γενιές!!!
Προσωπικά δεν προτίθεμαι να επανέλθω. Ωστόσο, θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να απαντήσετε παίρνοντας θέση δημοσίως για όλα όσα σας είπα, όχι μόνο για εμένα αλλά και για όλους τους πολίτες και ενδεχόμενους ψηφοφόρους σας. Γιατί πιστέψτε με δεν αρκούν οι γενικότητες περί καπιταλισμού και πλουτοκρατίας, αλλά χρειάζεται και δημόσια τοποθέτηση επί των τιθέμενων τοπικών προβλημάτων..
Εδώ για να είναι δίκαιο βέβαια
ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΦΉΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΕΔΩ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ !!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ .
ΑΠΛΩΣ ΑΓΩΝΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.
ΥΓ : Όσο για τον «μανδύα του ανεξάρτητου» σας πληροφορώ ότι συνήθως φοράω πουκάμισο, χωρίς γραβάτα.
Σε απλά Ελληνικά εξέφρασα προσωπικές μου απόψεις δημοσίως (τις οποίες από ότι φαίνεται τις υιοθετεί σχεδόν το σύνολο των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων και μεγάλο μέρος και πολιτών της Κυπαρισσίας) ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ και σίγουρα δεν αναμοχλεύω τίποτα ενόψει εκλογών.
Η όποια συζήτηση, και η όποια απόφαση παρθεί από αυτήν η άλλη κυβέρνηση σε διαβούλευση την κοινωνία (κάτι που δεν έγινε στο παρελθόν λόγω πελατειακών σχέσεων ως συνήθως) θα είναι για τις επόμενες εκλογές.
Ο κόσμος όμως πρέπει να ξέρει τις Θέσεις σας.
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που ζητάω από όλους τους υποψήφιους δημάρχους δεν είναι τόσο βολικό ,αλλά εγώ ,και πιστεύω και πάρα πολύς κόσμος ακόμα ,θέλει να ξέρει την γνώμη των υποψηφίων για τόσο σοβαρά θέματα πριν τις εκλογές.
ΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ!!!
Άλλωστε η κυβέρνηση άνοιξε το ζήτημα για πολύ μικρότερους δήμους από τον δήμο Φιλιατρών, με πολύ λιγότερα προβλήματα , διασπώντας δήμους πολύ λιγότερο δυσλειτουργικούς από τον δήμο Τριφυλίας.
Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν θα επιλύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες,
όπως σωστά επισημαίνετε.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ο δήμος Φιλιατρών δεν πρέπει να είναι μέρος αυτής της συζήτησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages