ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟ...2011 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟ...2011

Πρωτοφανές «μπάχαλο» σημειώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στο θέμα «Έγκριση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου (Ν.3463/2016) για το χρονικό διάστημα από 01-09-2014 έως 31-08-2019 από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς και στα εξής Νομικά Πρόσωπα: –“Φορέας Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας”. –“Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας”. –Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Τριφυλίας. –Σύνδεσμος ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”»!
Αρχικά, έγινε τροποποίηση του θέματος γιατί ο νόμος που αναφέρεται στο θέμα δεν είναι το 2016 αλλά του 2006. Ακολούθως, ο πρώην δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι ο νόμος αυτός αναφέρεται σε Επιχειρήσεις Δήμων και όχι Δήμους! Ο ίδιος τόνισε ότι δέχεται να γίνει έλεγχος παντού και πρότεινε να γίνει από το 2011 και σύμφωνα με το νόμο, δηλαδή από το θεσμοθετημένο φορέα του κράτους και όχι από κάποιον «ημέτερο»!
Η συζήτηση του θέματος, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγε τελείως, με εκφράσεις που προσβάλλουν και τα πρόσωπα και το θεσμό του Σώματος.
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Παναγιώτης Τσίγγανος, Δημήτρης Δριμής, Σωτήρης Μπακούρος και Σαράντος Κουκούμης, όπως και ο κ. Κατσίβελας, αλλά και η κα Πανουσιοπούλου, πρότειναν τη λήψη απόφασης για διαχειριστικό έλεγχο από 1/1/2011 από το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να είναι όλα απολύτως διάφανα.
Ο κ. Λεβεντάκης επέμενε όμως για έλεγχο μόνο στα χρόνια της δημαρχοντίας Κατσίβελα. Ακολούθησε «κακός χαμός» στο Σώμα, ενώ ο κ. Λεβεντάκης όρθιος «τα έχωνε» στην κα Πανουσιοπούλου για τη ΔΕΥΑΤ, η οποία εξηγούσε για ποιες χρονιές που έχουν «κλείσει» μπορεί να ζητηθεί έλεγχος. Επίσης, του απαντούσε για τη ΔΕΥΑΤ υπερασπιζόμενη τη λειτουργία της και ως αντιπρόεδρός της.
Ο δήμαρχος αποχώρησε από την αίθουσα και η συνεδρίαση διεκόπη. Έπειτα από 15 περίπου λεπτά που συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση, είχαν αποχωρήσει οι παρατάξεις Κατσίβελα, Δριμή και Μπακούρου.
Τελικά, έπειτα από νέες συζητήσεις και επανυποβολή προτάσεων, αποφασίστηκε με «λευκό» από τον κ. Κουκούμη ο διαχειριστικός έλεγχος από 1/1/2011 μέχρι και 31/12/2018, με την παρατήρηση βεβαίως να αιωρείται εάν και κατά πόσο μπορεί να κριθεί νόμιμη η απόφαση…

Του Ηλία Γιαννόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages