Κυπαρισσιώτικα εν ολίγοις…του Στάθη Παρασκευόπουλου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Κυπαρισσιώτικα εν ολίγοις…του Στάθη Παρασκευόπουλου

  • ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΖΕΙ. Πάει πια και το καλοκαίρι. Ένα ακόμα καλοκαίρι με όσα έφερε και πήρε μαζί του. Πάει και το πανηγύρι μας, που ήταν κι εφέτος πλούσιο και ως προς το θρησκευτικό του μέρος, αλλά και ως προς την εμπορική του κίνηση. Πλήθος επισκεπτών. Εντοπίων και ξένων. Ιδιαίτερα Ηλείων που κατέφθασαν την παραμονή της γιορτής με τουριστικά λεωφορεία. Ζωηρή η κίνηση και στην «πανηγυρίστρα» και στην αγορά. Και του χρόνου!…
Από τον συνεργάτη μας ΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ
  • ΝΕΑ Δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γιώργο Λεβεντάκη. Με πολλές υποσχέσεις για τη τετραετία που αρχίζει. Και με πολλά προβλήματα να περιμένουν. Με την καθημερινότητα, που θέλει τ’ αναγκαία: Καθαριότητα, φως, νερό και τα συναφή. Αλλά και κάποια μεγαλύτερα προβλήματα που περιμένουν τη λύση τους. Όπως το λιμάνι, το κάστρο, ο σιδηροδρομικός σταθμός, η πλατεία, η παραλιακή ζώνη – ν’ αρκεστούμε σ’ αυτά, αφού είναι σε δρόμο το ανοιχτό εμπορικό κέντρο και η ανάπλαση της πλατείας της Παλιάς Πόλης (Άνω Πόλης).
  • ΑΡΧΙΣΑΝ και τα Σχολεία, με τους καλύτερους οιωνούς, αφού, όπως αναφέρθηκε, ξεκίνησαν χωρίς ελλείψεις. Και μια και ο λόγος για τα Σχολεία, να τονιστεί ότι κι εφέτος το Λύκειο της πόλης μας είχε επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές τους.
  • ΣΟΒΑΡΗ δουλειά γίνεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη από την κ. Φιλντίση, που καταγράφει ηλεκτρονικά και ταξινομεί τα βιβλία κατά τον καλύτερο τρόπο. Θα πρέπει να μείνει στην θέση της και να συνεχίσει τη δουλειά της.
  • ΚΑΛΗ η μονοδρόμηση των δρόμων, για την οποία η στήλη είχε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη. Όμως υπάρχουν και κάποια κραυγαλέα λάθη, που πρέπει, δίχως καθυστέρηση, να διορθωθούν, γιατί, κατά, το κοινώς λεγόμενο, «βγάζουν μάτια».
  • ΤΑ τόσο αδύνατα δεντράκια, που φυτεύτηκαν στον παραλιακό δρόμο και τα πιο πολλά τα έσπασαν, πρέπει ν’ αντικατασταθούν με αναπτυγμένα δέντρα, αν θέλουμε να κάνουμε σωστή δεντροφύτευση. Περιμένουμε το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages