Ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II»

Ξεκινά από την Δευτέρα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II». Πρόκειται για τον Β’ κύκλο του προγράμματος που έχει συνολικό προϋπολογισμό 275 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία των αιτήσεων, ανάλογα με την ομάδα περιφερειών, θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.  
Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν- Επιλέξιμες κατοικίες Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία. Η επιχορήγηση του προγράμματος θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας). Επιλέξιμες κατοικίες είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα, όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό Εφαρμογής. 
 Για να κριθεί μια κατοικία ως επιλέξιμη πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: -Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του προσώπου που τη χρησιμοποιεί. -Υφίσταται νόμιμα. -Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ. -Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages