Ημερίδα “Τουρισμός & Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Ημερίδα “Τουρισμός & Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους”

ΜΙΑ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα που εστιάζει στο κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για το έτος 2019: «Τουρισμός & Απασχόληση: Ένας καλύτερος κόσμος για όλους», διοργανώνει ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού το πάντοτε πρωτοπόρο σε δράσεις και πρωτοβουλίες, διοργανώνει Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας η πρότυπη εθελοντική δράση εκπαίδευσης στο χώρο του τουρισμού και επισιτισμού, με την εκπαιδευτική εποπτεία και υποστήριξη του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό, θεωρήσαμε ευτυχή συγκυρία την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έρευνας του IΝΣΕΤΕ, του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναφορικά με την απασχόληση στον τουρισμό και τις επιδράσεις σε τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Η ημερίδα θα γίνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (WTD 2019), την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, στον πολύωρο HOUSE by PHAOS (Σφακτηρίας 18) στην Καλαμάτα και είναι προσκεκλημένοι δυο σπουδαίοι εισηγητές, δυο εξαιρετικά σημαντικοί άνθρωποι του τουρισμού. ο λόγος για τον Δρ. Άρη Ίκκο ISHC – Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΝΣΕΤΕ, που θα παρουσιάσει και σχολιάσει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας για την απασχόληση και τον Αργύρη Νταουλιάρη, ιδρυτή της Innjobs.net, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρέσεως εργασίας στον τουρισμό, ο οποίος θα παρουσιάσει από την πλευρά της τουριστικής βιομηχανίας, όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην προσφορά κι αναζήτηση εργασίας, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, αλλά και τα απαραίτητα στοιχεία και δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει το σύγχρονο στέλεχος του τουρισμού κι επισιτισμού.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους έχει ώρα προσέλευσης 11:00-11:30 (Coffee Break) και έναρξη στις 11:30.
Οι εμπνευστές και διοργανωτές του Σχολειού Τουρισμού Καλαμάτας Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος «νοιώθουν ιδιαίτερη την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη διοίκηση του ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, για την συνεργασία, καθώς και τους χορηγούς μας για την ευγενική στήριξη της εκδήλωσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages