ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Κραυγή αγωνίας πραγματοποίησε μέσα από τις δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό παλμός 90,5 και στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μεσσηνίας και μέλος της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων Κώστας Γυφτάκης.
 Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμόδιους και την πολιτεία για τα μέτρα τα οποία δυστυχώς δεν ελήφθησαν για την διατήρηση της κτηνοτροφίας πείτε το σοβαρό όχι μόνο το εισόδημα των κτηνοτρόφων αλλά κυρίως την τοπική και εθνική οικονομία. 
Επισήμανε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα τόσο στα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς η παραγωγή επωμίζονται μόνο το 40 τοις 100 της τιμής που υπάρχει στην αγορά δηλαδή από τα 40 λεπτά που δίνει ο παραγωγός ο καταναλωτής με μεγάλη ψαλίδα στο ράφι αγοράζει γάλα πάνω από το 1,10- 1 ,20 € το λίτρο. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα εγώ προβιά προϊόντα καθώς επίσης και στην τιμή του κρέατος καθώς ο παραγωγός και σ’ αυτή την περίπτωση παίρνει το λιγότερο πόσο εξασφαλίζοντας έτσι πολλά χρήματα και το λιανεμπόριο και τους χοντρέμπορους. 
Τέλος ο κ. Γυφτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα του σιταριού Αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα παράγει μόνο το 33 τοις 100 το εισιτήριο που χρειάζεται και τα υπόλοιπα τα εισάγει από την Ουκρανία και τη Ρωσία. 
Διερωτήθηκε μάλιστα ότι αν κλείσω αυτές τις δύο αγορές της ανατολικής και ασιατικής περιοχής τι μέλλει γενέσθαι για την κατασκευή πλέον άρτο βιομηχανικών προϊόντων όπως είναι το καθημερινό μας ψωμί στο τραπέζι.
Τέλος άσκησε δριμεία κριτική για τον..ανύπαρκτο κ. Βορίδη και τις δηλώσεις του υπουργού Αναάπτυξης που θεώρησε ότι ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages