Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ!

Σε τοίχο έπεσε το ελληνικό αίτημα να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα κόκκινα δάνεια. Οι δανειστές, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη, απείλησαν ότι θα “μαυρίσουν” την Ελλάδα στην επικείμενη έκθεση για την 6η αξιολόγηση κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλοκές στη διαδικασία εκταμίευσης της επόμενης δόσης των ANFAs και των SMPs. Μετά το χθεσινό ναυάγιο, η πρωτοβουλία των κινήσεων περνάει πλέον σε υψηλότερο επίπεδο –ακόμη και στο επίπεδο του πρωθυπουργού- καθώς θα πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μέσα στα επόμενα 24ωρα δεδομένου ότι ο χρόνος λειτουργίας της πλατφόρμας για τα κόκκινη δάνεια εκπνέει στο τέλος του μήνα δηλαδή σε λιγότερο από μια εβδομάδα. 
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, το σενάριο συμβιβασμού που υπάρχει πάνω στο τραπέζι είναι να δοθεί μια παράταση μερικών εβδομάδων (για παράδειγμα μέχρι το τέλος Ιουνίου) η οποία μάλιστα μπορεί να μην είναι καθολική αλλά να αφορά μόνο αυτούς που έχουν πληγεί από τα μέτρα καταπολέμησης του κορωνοϊού. Πολλά προσχώματα φέρονται να εγείρουν οι δανειστές και όσον αφορά στην πρόταση σύστασης κρατικού ταμείου το οποίο θα αγοράζει τα ακίνητα των δανειοληπτών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με στόχο να τα ενοικιάσουν εκ νέου στους δανειολήπτες και με αυτό τον τρόπο να αποφεύγονται οι εξώσεις ειδικά πτωχών οικογενειών που διαμένουν σε σπίτια χαμηλής αξίας. Από την ελληνική πλευρά ζητήθηκε αναλυτική μελέτη προκειμένου να προσμετρηθούν οι πιθανές δημοσιονομικές επιπτώσεις. 
Ζητήθηκε επίσης, αν προχωρήσει αυτό το μέτρο να ισχύσει μόνο για πολύ συγκεκριμένα ακίνητα εξαιρετικά χαμηλής αξίας και μόνο για πραγματικά πτωχούς δανειολήπτες. Όσον αφορά στον νέο πτωχευτικό κώδικα αλλά και το σχέδιο της ελληνικής πλευράς να συσταθεί ένα κρατικό ταμείο για την αγορά πρώτων κατοικιών πολύ χαμηλής αξίας, οι προετοιμασίες αναμένεται να συνεχιστούν και όλο τον Μάιο. Ακόμη και αν ο νέος πτωχευτικός κώδικας γίνει νόμος του κράτους έως τον Ιούνιο, πρακτικά, θα ενεργοποιηθεί από το νέο έτος καθώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να γίνουν οι απαιτούμενες προετοιμασίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages