Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Η ζημιά είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Η ζημιά είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη

Δραματική έκκληση στην Κυβέρνηση απευθύνει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας ώστε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες στήριξης του κλάδου, καθώς, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραλής, η “ζημιά είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη”. 
Ο ίδιος λαμβάνοντας και τα μηνύματα από τους ξενοδόχους δεν φαίνεται καθόλου αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, ενώ όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, δεν ικανοποίησαν τους ξενοδόχους, “δεν φώτισαν το διαφαινόμενο αδιέξοδο”, καθώς ο κλάδος κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς ακόμα καμία συγκεκριμένη προϋπόθεση και με πολλά ερωτηματικά για το πώς, πότε και με ποιές προδιαγραφές, με ποιούς τουρίστες από ποιές χώρες, θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία. Χαρακτηρίζει τα μέτρα στήριξης που μέχρι σήμερα εξαγγέλθηκαν “χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο” και διαβλέπει “νέο υφεσιακό κύκλο” πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που μόλις βγήκε η χώρα μας. 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
“Οι χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δεν φώτισαν ιδιαίτερα το διαφαινόμενο αδιέξοδο για την επόμενη ημέρα του Τουρισμού στην Ελλάδα και η παραφιλολογία καλά κρατεί. Ο ξενοδοχειακός κόσμος καλείται να προετοιμαστεί για μια τουριστική περίοδο με απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα για το πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και υπό ποίες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν. Σε αυτό το ασαφές και απροσδιόριστο επιχειρηματικό περιβάλλον καλούνται οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να αναλάβουν το εγχείρημα επανεκκίνησης της οικονομίας. “Είναι η πρώτη φορά που, αντί να έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στους αρμόδιους παράγοντες του τουρισμού, επαφιέμεθα στην κρίση και στις υποθέσεις που διατυπώνουν από τα Μέσα Ενημέρωσης διάφοροι Επαΐοντες και Επιδημιολόγοι” Και όλα αυτά την ώρα που τα προβλήματα και οι καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας για τον κλάδο των ξενοδοχείων και των λοιπών επισιτιστικών επαγγελμάτων είναι, όχι απλά ορατά, αλλά πλέον δεδομένα και αδιέξοδα. Γιατί, είναι γνωστό ότι το μερίδιο που αντιστοιχεί στα έσοδα από τον εσωτερικό τουρισμό δεν μπορεί να διαμορφώσει καθοριστικά το εθνικό ισοζύγιο. Όπως επανειλημμένως έχουμε τοποθετηθεί, με κλειστά ξενοδοχεία και χωρίς αεροπορικές συνδέσεις δεν υπάρχει Τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages