ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

«Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι τὴν γῆν κρεμάσας...».

Διανύοντας την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, φτάνουμε απόψε το βράδυ στην κορύφωση του Θείου Δράματος, με τη σταύρωση του Ιησού.

Οι συνθήκες εφέτος, μας αναγκάζουν να παρακολουθήσουμε την πορεία του Κυρίου μας προς το Γολγοθά, μακριά από τους κατανυκτικούς χώρους των ιερών ναών μας.

Σίγουρα, τούτη η υποχρεωτική συνθήκη απομόνωσης, είναι δύσκολη για όλους μας, αποτελεί όμως μία πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με αίσθημα προσωπικής αλλά και συλλογικής ευθύνης.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το συναίσθημα ξεχειλίζει τούτες τις Άγιες ώρες και οι ψυχές όλων των πιστών χριστιανών είναι πανέτοιμες να ακολουθήσουν τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, έτσι ώστε να φτάσουν μαζί Του, από το Σταυρό του μαρτυρίου, στην Ανάσταση.

Να ευαγγελιστούν το χαρμόσυνο νέο της και να γευτούν την ουσία και το μήνυμα, αυτής της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Με την ελπίδα, λοιπόν, ότι του χρόνου όλα θα είναι διαφορετικά, παραμένουμε σπίτι μας και απόψε το βράδυ συμμετέχουμε, από εκεί, στο Θείο Δράμα και τη σταυρική θυσία του Θεανθρώπου.

Προσευχόμαστε για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, καθώς επίσης και για όσους από τους συνανθρώπους μας, καθημερινά, ζουν τη δική τους προσωπική «σταύρωση».

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

(Φωτογραφία: Έργο του Φιλιατρινού εικαστικού, κ. Χρήστου Αντωναρόπουλου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages