ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης ήταν και παραμένουν θετικές. Ωστόσο, τα… απόνερα αυτής της διευθέτησης, όπως έχει γράψει ήδη το Agronews, μεταφέρουν βάρη και σε συντελεστές της αγοράς οι οποίοι ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με καινούργια προβλήματα τα οποία υπονομεύουν τη συναλλακτική τους σχέση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευθύνη γι’ αυτά.
Τις τελευταίες ημέρες το Agronews γίνεται αποδέκτης τέτοιων περιστατικών, με  αγρότες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ιστορίες επιταγών οι οποίες είτε έχουν φθάσει στα χέρια τους (αποδέκτες) είτε έχουν περάσει από τα χέρια τους (κομιστές), δηλαδή οπισθογραφήθηκαν και δόθηκαν σε τρίτους και φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν στην ώρα τους.
Οι επιταγές αυτές για τις οποίες ανακύπτει πρόβλημα, προέρχονται κατά βάση από εκδότες που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, επομένως τυγχάνουν προστασίας, με βάση την ειδική ρύθμιση που έχει θεσμοθετηθεί. Δηλαδή δικαιούνται αναστολή πληρωμής για 75 ημέρες. Αν οι αγρότες κατατάσσονταν αντίστοιχα σε προστατευόμενο ΚΑΔ, θα μπορούσαν ενδεχομένως να ζητήσουν προστασία για τις επιταγές δικής τους έκδοσης, έτσι ώστε να συμψηφίσουν κατά κάποιο τρόπο την ταμειακή επιβάρυνση.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει, που σημαίνει ότι, ενώ θα πρέπει να καλύψουν στο ακέραιο και στον προβλεπόμενο χρόνο τις δικές τους υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, δεν εισπράττονται (τουλάχιστον για 75 μέρες) οι επιταγές που έχουν παραλάβει για τη πώληση των προϊόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages