2 Τριφύλιοι στον πανελλαδικό διαγωνισμό “Trophy - Τροφή Challenge” - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

2 Τριφύλιοι στον πανελλαδικό διαγωνισμό “Trophy - Τροφή Challenge”

Μετά την περσινή τους διάκριση σε διαγωνισμό των Ηνωμένων Εθνών οι δύο Τριφύλιοι Βασίλης Αντωνόπουλος γεωπόνος και Δημήτριος Μακρυγιάννης marketer, συμμετείχαν με την ομάδα τους (Ολγα Πολίτη, Δημήτρη Πάτρο και Κωνσταντίνο Μακρυγιάννη) στον πανελλαδικό διαγωνισμό “Trophy - Τροφή Challenge”. 
Ο διαγωνισμός αυτός υλοποιείται από το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC). Μέγας δωρητής του προγράμματος και του διαγωνισμού είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 76 ομάδες από όλη την Ελλάδα με καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, με σκοπό να εξελιχθούν και να εξελίξουν τον αγροδιατροφικό τομέα σύμφωνα με την 'Ελευθερία'.
 Η συγκεκριμένη ομάδα διακρίθηκε στις 10 καλύτερες στην κατηγορία Food-Tech Startups. Και οι δύο μίλησαν στην «Ε» για αυτή τους την εμπειρία και τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Ο Βασίλης Αντωνόπουλος μας ανέφερε χαρακτηριστικά πως η καινοτομία είναι κάτι το οποίο χρειάζεται το αγροτικό επιχειρείν προς επίτευξη ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον και πως η νέα γενιά θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Τόνισε πως πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ΙΣΝ δίνουν τη δυνατότητα σε start up εταιρείες στον αγροτικό κλάδο να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους ιδέα, να συνομιλήσουν με ανθρώπους των επιχειρήσεων και να εκπαιδευτούν από έμπειρους business developers. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι μέσα από τα workshops του διαγωνισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με άλλους νέους από το χώρο αυτό. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, που κατάφερε με την ομάδα του να πρωταγωνιστήσει και να διακριθεί σε έναν τέτοιο θεσμό. 
Σε ερώτησή μας, ποια είναι τα σχέδιά τους για τη συνέχεια, ο Δημήτρης Μακρυγιάννης σημείωσε: «Για εμάς η επιτυχία είναι απλά μια λέξη. Στόχος είναι η αξιοποίηση των γνώσεων που έχουμε απολάβει τόσο από τα Ηνωμένα Εθνη, όσο και από διαγωνισμούς όπως αυτός του “Σταύρος Νιάρχος”, μέσω της δημιουργίας μιας νεοφυούς εταιρείας (start up). Σκοπός μας είναι η ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. 
Ο αγροτικός τομέας έχει ανάγκη από νέους με θέληση και νέες ιδέες». Τέλος για το τι θα έλεγαν σε νέα παιδιά τόσο από την Τριφυλία όσο και από την Ελλάδα, σημείωσαν πως οι νέοι, παρά τις δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί, θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα, καθώς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της εγχώριας οικονομίας. Οπως μας είπαν, υπάρχει χώρος για καινοτομία και φορείς που μπορούν να στηρίξουν τους νέους, ενώ τόνισαν πως η αρχή σε κάθε εγχείρημα είναι δύσκολη, όμως με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό πολλά μπορούν να γίνουν. Κ.Μπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages